Mozaik
AKCIJSKA AVANTURISTIČKA KOMEDIJA

Favorit za Oscara, ”Sve u isto vrijeme” ponovno u kinima
Objavljeno 1. veljače, 2023.
Vizualni spektakl "Sve u isto vrijeme" dobio je najviše nominacija za prestižnu nagradu Oscar. U kina se u veljači vraća čudo od filma koje je do danas osvojilo više od 260 različitih nagrada i priznanja. U novije vrijeme sve su rjeđe situacije u kojima se snimi film koji je istovremeno vizualni spektakl i dubokoumno djelo koje će jednako privući publiku koja filmove gleda iz čiste zabave, ali i one koja u filmovima traži i nešto više. Sve u isto vrijeme upravo je takav ovaj film. Čim se pojavilo, ovo filmsko čudo najprije je osvojilo kritiku, a odmah potom i publiku koja ga je obasula pohvalama i izvrsnim ocjenama te mu omogućila do danas skupi pregršt nagrada.

Podsjetimo, akcijska avanturistička komedija "Sve u isto vrijeme" prije dva je tjedna na dodjeli Zlatnih globusa osvojila dvije nagrade, i to u kategorijama najbolje glavne glumice u komediji - Michelle Yeoh - i najboljeg sporednog glumca - Kea Huya Quana. Zlatni globus već je desetljećima jako dobar "prognozer" kasnijih osvajača Oscara, najprestižnije filmske nagrade koja se dodjeljuje u svijetu filma, tako da su i Yeoh i Quan automatski postali izrazitim favoritima za osvajanje tog uglednog priznanja koje se dodjeljuje u nedjelju, 12. ožujka. Ovogodišnje nominacije samo su potvrdile njihov status favorita. Osim Zlatnih globusa, vizualni spektakl "Sve u isto vrijeme" dobio je i deset nominacija za prestižnu britansku nagradu BAFTA, a s 11 nominacija za Oscara samo je potvrdio svoju apsolutnu dominaciju nad svim ostalim naslovima s kojima se natječe.

Dok se njezina praonica rublja nalazi na rubu propasti, a njezin brak sa slabašnim suprugom Weymondom pred raspadom, prezaposlena Evelyn Wang bori se kako zna i umije izići nakraj sa svim problemima, što također uključuje i oslabjelu vezu s njezinim ocem Gong Gongom, prepunim predrasuda te Joy, njezinom kćerkom. I kao da sredovječna kriza nije dovoljna, Evelyn upravo danas mora otići na neugodan sastanak s Deirdre, otrcano odjevenom poreznom revizoricom. No, Evelyn se usred sastanka potpuno neočekivano pronađe u svijetu multiverzuma i istraživanja paralelnih stvarnosti. Hoće li se prepustiti? Koliko uopće postoji zvijezda u univerzumu? Koliko različitih života? Može li umorna Evelyn dokučiti neukrotivu silu mogućnosti, iskoristiti svoje novootkrivene moći i uspjeti spriječiti zli entitet koji prijeti uništiti bezbrojne slojeve nevidljivog svijeta? T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana