Osijek
PROJEKT OBRTNIČKE ŠKOLE ZA POMOĆNE KUHARE I SLASTIČARE I POMOĆNE KROJAČE

Učenici na praksu u hotel Lišanj
Objavljeno 20. siječnja, 2023.
Osječka Obrtnička škola i Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar prije nekoliko godina uspostavile su suradnju i zajednički s učenicima realizirale različite projekte. U ovoj je godini na redu novi projekt u okviru istog parnerstva, nazvan "Praksa i za nas". Riječ je o projektu financiranom sredstvima Ministarstva turizma i sporta vrijednom oko 8700 eura.

U projektu sudjeluju i pridruženi partneri iz gospodarskog sektora: Hotel Lišanj d.d. Novi Vinodolski, Prvo Hrvatsko pivo 1664 d.o.o. Osijek, Zeppelin Craft Brewery Bjelovar, kao i učenici V. osnovne škole iz Bjelovara te učenici Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" iz Osijeka.

Glavni je cilj projekta jačanje kompetencija učenika te podizanje kvalitete znanja i kompetencija kroz međusektorski rad i povezivanje s poslodavcima u turizmu. Poseban je naglasak stavljen na rad u timskom okruženju, razvijanje inovativnosti i kreativnosti, razvijanje socijalnih i komunikacijskih vještina kod učenika, međusektorsko povezivanje, samostalno pripremanje jela i slastica koji će se nuditi na štandovima, motiviranje mladih na rad u turizmu i drugo.

Sve će se navedeno ostvariti kroz radionice u školama u Bjelovaru i Osijeku u kojima će se učenici osnovnih škola upoznati s različitim vrstama namirnica, posuđem, začinima i pripremom tradicionalnih hrvatskih jela. Osim toga, upoznat će ih se i s osnovnim tehnikama posluživanja, kao i načinima krojenja i šivanja te stvaranja gotovog proizvoda. Organiziran je i posjet proizvodnim pogonima u pivovarama u Osijeku i Bjelovaru.

U projektu će sudjelovati učenici koji se školuju za zanimanja pomoćni kuhar i slastičar te pomoćni krojač, s nastavnicima Mirnom Rosandić, Ljubicom Kujek i Dominikom Kneževićem iz Obrtničke škole Osijek te učenici koji se školuju za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar i pomoćni konobar sa socijalnom pedagoginjom Tanjom Bedeković i nastavnikom Igorom Grgićem iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.

Za pomoćne kuhare i slastičare ovo će biti prvo organizirano pohađanje 40 sati stručne prakse u hotelu Lišanj u Novom Vinodolskom, javljaju iz Obrtničke škole. I.R.G.
Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike