Regija
NA GRADSKOM VIJEĆU O PRORAČUNU ZA 2023. TEŠKOM 50,7 MILIJUNA EURA

Bosančić: Proračun bih nazvao “projektnim”
Objavljeno 22. studenog, 2022.
VINKOVCI



Proračun Grada Vinkovaca za 2023. godinu izražen je prvi put u novoj valuti i iznosit će, kako je planirano, 50,7 milijuna eura (380 milijuna kuna), a gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je da bi se mogao nazvati "projektnim proračunom" zbog niza velikih i važnih pojekata čija se provedba planira.

Prijedlog proračuna predstavljen je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca.

- Možemo očekivati da će se do kraja ostvariti jer su prednost u 2023. dodatnih 22 milijuna eura iz ITU programa - istaknuo je pritom Bosančić.

Prema njegovim riječima, neće izostati ni socijalni odnosno razvojni predznak jer je proračun s jedne strane usmjeren potrebitima, s druge gospodarstvu, gdje je spomenuo Zonu Zalužje i stavljanje u funkciju prva 33 hektara. Također, u 2023. očekuje se otvorenje nove knjižnice i zatvorene tržnice, završetak nadvožnjaka na Borincima, kao i proširenje dvaju i izgradnja jednog novog dječjeg vrtića. U izlaganju o proračunu navedeno je na sjednici GV-a i kako je "prvenstveni cilj nastavak gospodarskog rasta i daljnji razvoj grada", ali i visoka razina socijalne zaštite građana preko brojnih programa.

- Najveći dio od ukupne proračunske mase odnosi se na izdvajanja za predškolski odgoj, obrazovanje i socijalnu skrb građana u iznosu od gotovo 19 milijuna eura, a slijedi izgradnja i održavanje komunalne infrastrukture i uređenja grada, za što je osigurano 9,5 milijuna eura.

Iz redova oporbe je pak, proračun nazvan “napumpanim”. S.Bu.
Najčitanije iz rubrike