Kultura
14. EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

Tri besplatna programa ove subote
Objavljeno 19. studenog, 2022.
I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta, 19. studenoga 2022., i to uz čak tri besplatna programa. Počinju promocijom knjige Jakova Viszmega "Ramona". Riječ je o mladom autoru, nekadašnjem polazniku Dramskog studija osječkog kazališta, a "Ramona" je priča o ženi koju je život naučio da ne bira sredstva kojima će doći do svog cilja. Roman o ženskoj snazi i moći, o borbi da bude prvo jednaka muškarcima, a potom i bolja od njih. Priča o usponima i padovima koje proživljava svaka žena, bila kućanica, ili supruga šefa narko kartela. Promocija romana "Ramona" bit ćea u predvorju Kazališta s početkom u 17.30, moderator je Saša Jakšić iz izdavačke kuće Profi&Graf, a ulomke iz romana čitat će glumica HNK-a u Osijeku Sandra Lončarić.

Slijedi predstava "Bon Ton iza duge" Dramskog studija za srednjoškolce nastala prema stripu Dražena Alerića i ilustratora Dražena Jerabeka praizvedena na OLJK-u 2021. Ta predstava u režiji Arete Ćurković govori o ljubavi u bilo kojem smjeru i odnosu, govori o raznim sferama i važnosti kulture, sporta i svih onih esencija koje čine život živim. Kroz ljubav, prijateljstvo, povezanost iznova nas uči o spoznaji ljubavi i bića kao bitka. Predstava upozorava kako moramo čuvati empatiju i humanost. Početak je u 19 sati.

I za kraj Noći kazališta "Najnoćniji koncert", na kojemu će nastupiti članovi kazališnog ansambla i izvesti najpopularnije songove iz brojnih predstava. Naći će se tu "Ljubav, oh ljubav" iz "Lava koji nije znao pisati", skladbe iz predstava "Deveta ovčica", "Ah, ta današnja djeca" i ona popularna "Doviđenja, mislite na nas" Branka Mihaljevića iz predstave "Zeko, Zriko i Janje", te mnoge druge. Početak "Najnoćnijeg koncerta" je u 20 sati. T.K.
Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

Najčitanije iz rubrike