Regija
U OKVIRU MANIFESTACIJE ‘’DAN SA SLOVAČKIM FILMOM’’

Osnovcima prikazan film “Sol nad zlato”
Objavljeno 29. rujna, 2022.
NAŠICE - U kinodvorani Doma kulture održana je projekcija slovačkog filma "Sol nad zlato", a u okviru manifestacije ‘‘Dan sa slovačkim filmom‘‘. Radi se o bajkovitom filmu temeljenom na romanu Pavola Dobšinskýja.



Prikazivanje filma organizirano je za učenike od petog do osmog razreda koji uče slovački jezik u osnovnim školama kralja Tomislava Našice, Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac i Josipa Kozarca Punitovci. Filmski događaj organizirali su Veleposlanstvo Slovačke Republike u Zagrebu i Slovački centar za kulturu Našice. Glavni govornici bili su slovački veleposlanik u Hrvatskoj Peter Susko i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Sandra Kralj Vukšić. ‘‘U suradnji s Veleposlanstvom odlučili smo okupiti učenike, a nastojat ćemo svake godine ovo događanje organizirati s novim filmom i sadržajem‘‘, istaknula je ravnateljica SKC-a Sandra Kralj Vukšić. Slovački veleposlanik u RH Peter Susko istaknuo je kako je slovačka nacionalna manjina most koji spaja Slovačku i Hrvatsku te kako se svakim novim događajem i suradnjom poboljšavaju veze između Slovaka i Hrvata.



Skupu se obratio i gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuvši zadovoljstvo suradnjom sa slovačkom manjinom koja je najbrojnija na području grada Našica. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike