Kultura
SVEČANO JE OTVOREN 55. PIF U ZAGREBU

Više od 150 lutkara iz 15 zemalja
Objavljeno 18. rujna, 2022.
Međunarodni festival kazališta lutaka 55. PIF, svečano je otvoren u KUC-u Travno, uz poruke o važnosti lutkarstva u oblikovanju zdravog društva budućnosti, u čemu posebnu ulogu ima upravo ovaj festival, koji ove godine donosi 15 predstava u službenom dijelu programa.

- 55. PIF lijep je jubilej. PIF je tijekom godina izgradio lijep krug svoje publike, znalačke, otvorene, radoznale, lutkarske i, ono najvažnije, krug prijatelja. Na tu publiku - na vas - mislimo svaki put kad slažemo program, i nadam se da vas i ove godine nećemo razočarati - rekla je urednica službenog programa Livija Kroflin.

U Zagrebu do 22. rujna gostuje više od 150 lutkara iz 15 različitih kazališta i deset zemalja. Osim kazališta iz Hrvatske, publici će se predstaviti lutkarska kazališta iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Francuske, Italije, Izraela, Kanade, Poljske, Slovenije, Srbije i Španjolske. Njihove će predstave, kako je rekla Kroflin, predstaviti nevjerojatno bogat svijet lutkarskoga kazališta, kroz klasične lutke i glumce, mimu, klauneriju i bufoneriju, kazalište predmeta i kazalište sjena, plesno i fizičko kazalište.

Nakon svečanog otvorenja prikazana je predstava Kazališta lutaka Bialystok iz Poljske, "Bajka o ribaru i ribici". Festival ima i bogat popratni program koji donosi 26 događanja, među kojima jednu izložbu, četiri predstavljanja knjiga, jednu filmsku projekciju te osam radionica. H
Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

SUĆUT MINISTRICE U POVODU SMRTI DAMIRA MATKOVIĆA

Mlađim je kolegama prenosio vrijednosti istraživačkog novinarstva

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike