Regija
POKAZALI SVOJE KUHARSKE VJEŠTINE

“Vretenci” na “Amorovoj žlici”, drugom hrvatskom natjecanju u kulinarstvu
Objavljeno 17. rujna, 2022.
SLATINA



Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) drugu godinu zaredom organizirala je nacionalno gastronatjecanje "Amorova žlica" – za društvo jednakosti. I ove godine na tom su natjecanju sudjelovali i članovi slatinske udruge Vretenac. Natjecanje je organizirano u gradovima diljem Hrvatske, a "vretenci" su izabrali pokazati svoje vještine u Vinkovcima. Natjecali su se Matej Teglović, Senka Jung i Anita Lončarević u pratnji stručne administratorice udruge Helene Dereš i domaćice udruge Jelice Hržine.

– Anita i Matej probili su led kako bi pokazali svoje kuharske i majstorske vještine. Anita je pripremila zlevanku sa slanim umakom, a Matej je pripremio plazma milkshake. Sve su odradili savršeno, bili su smireni i samopouzdani, možemo čak reći, i moćni. Nakon što su svoja jela pripremili i ostali natjecatelji, na red je došla i Senka. Senka kao Senka, posve sigurna u tome što radi, pogotovo u kuhanju, također je pripremila zlevanku, ali sa slatkim umakom. Odradila je to bez imalo muke, onako kako ona to najbolje zna. Nakon što su svi kandidati pripremili svoja jela, dali su intervju, slikali se s organizatorima, a rezultate natjecanja saznat ćemo nakon što završe natjecanja u ostalim gradovima diljem Hrvatske – kazala nam je Helena Dereš.

Predsjednica Karaman zahvalila je Udruzi UNUO na pozivu za natjecanje, gostoprimstvu i pružanju mogućnosti osobama s invaliditetom da pokažu svoje vještine i postanu samostalne i prihvaćene u društvu. P.Ž.
Možda ste propustili...

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike