Zdravlje
MASLINOVO ULJE ŠTITI OD STARENJA

”Tekuće zlato” pomlađuje organizam iznutra i izvana
Objavljeno 12. rujna, 2022.
Upotrebljavajte ulje za njegu i lica i tijela, posebice ako imate suhu, dehidriranu ili zrelu kožu, jer se sporije upija.
Savršena maska za kosu
Žlica-dvije blago zagrijanog maslinova ulja savršena je maska za suhu, oštećenu, ispucanu i neukrotivu kosu. Umasirajte ulje u kosu pa je omotajte toplim ručnikom, što će pojačati apsorpciju ulja. Ostavite da djeluje 10 – 20 minuta pa operite šamponom.

Smiruje upale, osip i svrbež
Upotrebljavajte ulje za njegu i lica i tijela, posebice ako imate suhu, dehidriranu ili zrelu kožu, jer se sporije upija od nekih drugih ulja. Njime možete njegovati i mješovitu (ali ne masnu!) te osjetljivu kožu jer smiruje upalne procese, svrbež i osipe.

Neutralizira štetna zračenja
Tanak sloj ulja nakon sunčanja može pomoći u zacjeljivanju oštećene kože. Upotrebom kvalitetnog maslinova ulja nakon boravka na suncu smanjuje se rizik od nastanka tumora kože jer ono svojim snažnim antioksidativnim učinkom neutralizira štetna UV zračenja.

Za njegu noktiju i nježne pete
Za njegu noktiju posudu napunite maslinovim uljem pa namočite vrhove prstiju. Omekšat će zanoktice i kožicu oko nokta, što će olakšati manikuru, a ojačat će nokte i spriječiti njihovo listanje. Nakon pilinga i rašpanja počastite pete obilnim premazom od maslinova ulja.

Obilje antioksidansa regenerira oštećenja stanica
Maslina se odavna koristi za njegu. Obilje moćnih antioksidansa regenerira oštećenja stanica i štiti kožu od preuranjenog starenja. Teško je zamisliti gotovo ijedan kozmetički proizvod bez dodatka ovog “tekućeg zlata”. Zahvaljujući svojoj strukturi, koja joj pomaže kako bi se zaštitila i u ekstremnim vremenskim uvjetima, poput suše i bure, maslina se smatra pionirom pomlađivanja. Maslinovo ulje uklanja čak i vodootpornu šminku, a istovremeno hrani i njeguje kožu. Kada ste blazinicom natopljenom s nekoliko kapi ulja uklonili šminku, kožu dobro isperite toplom vodom i pjenom za pranje lica ili tonikom. Nekoliko jušnih žlica šećera pomiješanih s čajnom žličicom maslinova ulja formula je za hidratantni piling za cijelo tijelo.

Najčitanije iz rubrike