Mozaik
NA SLATINSKOM LJETU NASTUPIO AURA BAND

Sjajni glazbenici poznaju
ukus publike kojoj sviraju
i zadovolje svačiji ukus
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
Trojica vrsnih glazbenika, klavijaturist Šime Milovac, gitaist Branimir Medarić i pjevač Denis Knežević oduševili su slatinsku glazbenu publiku sredinom srpnja, kad su na pozornici ispod slatinske sekvoje, hrvatskoga stabla godine, nastupili kao A-Acoustic band. Oni su pokazali kako poznati evergreeni i pjesme koje su svojevremeno označile mladenaštvo jedne generacije u posebno prilagođenom aranžmanu zvuče drukčije, ali jednako dobro samo na klaviru i akustičnoj gitari uz vokal.

Trojica članova A-Acoustic banda nastupila su i u nedjelju na ljetnoj pozornici uz gradsku fontanu u Slatini, ali sada kao članovi poznatog Aura banda. To je unaprijed jamčilo vrsnu glazbu, ali Slatinčani su već naviknuti na dobre nastupe toga glazbenog sastava, jer im to za desetogodišnjeg postojanja i uspješnog muziciranja Aura banda nije prvi nastup u njihovu gradu. Uz klavijaturista Šimu Milovca iz Čačinaca, Branimira Medarića na akustičnoj gitari, također iz Čačinaca, i pjevača Orahovčanina iz Slatine Denisa Kneževića, Aura band čine još vokalna solistica Dorotea Marić Popović iz Đakova, bas-gitarist Dubravko Hunjet iz Zdenaca i bubnjar Alen Valinčić iz Osijeka.

Riječ je o glazbenicima koji su svoju kvalitetu dokazali prateći Igora Delača, jednog od ponajboljih pjevača s ovih prostora prije njegove solokarijere. Osim toga, vokalni solisti Denis Knežević i Dorotea Marić Popović svoje su glasovne i pjevačke kvalitete pokazali u glazbenom natjecanju The Voice Hrvatska. Svatko od njih ima "svoju" vrstu glazbe koju preferira, ali sve njih kao bend karakterizira dobar osjećaj za ukus publike kojoj sviraju i koju zabavljaju, što uvelike pridonosi njihovoj popularnosti i posjećenosti njihovih nastupa. Voditelj benda Šime Milovac rekao nam je da su na repertoaru Aura banda skladbe domaćih pjevača i autora, prije svega Gibonnija, Olivera, glazbenih grupa Dalmatino, Haustor, rock-standarda tipa Majke, a od stranih to su stvari Claptona, B. B. Kinga, grupe Queen, ali i obrade tamburaških pjesama, bluesa i rocka, što znači zadovoljavanje najrazličitijih ukusa.

“Slatinsko ljeto”, ljetna zabavno-glazbena manifestacija Slatinskog informativnog centra i Radio Slatine nastupom popularnog, sjajnog Aura banda, omogućila je svojim sugrađanima da u središtu grada provedu još jednu izuzetno ugodnu nedjeljnu večer. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike