Mozaik
DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije
Objavljeno 17. travnja, 2024.
Sedmo izdanje Thrill Blues Festivala i ove godine pretvara dalmatinski gradić Trilj u europsku blues oazu. Pod motom "Održimo blues mladim", festival će se ove godine održati od 5. do 7. srpnja te publici predstaviti talente svjetske i regionalne blues scene. Po programu i broju izvođača ovo izdanje festivala bit će još veće nego prethodne godine, a na pozornicu smještenu u Gradskom parku stat će blues imena iz gotovo deset država.

Kao glavni headliner ovogodišnjeg festivala u gradić na obali Cetine stiže devetnaestogodišnji britanski gitarist Toby Lee. "Budući superstar bluesa", kako ga je nazvao Joe Bonamassa, već ima impresivnu karijeru s više od 500 milijuna pregleda na mrežama, a može se pohvaliti i nastupima s legendama kao što su Buddy Guy, Billy Gibbons i Slash. Njegova virtuoznost i strast prema bluesu čine ga izuzetnim talentom, a on kao najbolji mladi blues glazbenik 2023. ove godine već ima 100 dogovorenih koncerata i u Trilj stiže direktno sa showa Joolsa Hollanda.

Kao headlinerica akustične večeri nastupit će Kyla Brox. Pobjednica European Blues Challengea i nagrađivana blues pjevačica, Kyla već od svoje 12. godine pohodi turneje gdje svojim izvedbama očarava publiku. Njezina je glazba zasnovana na ideji da su blues i soul nerazlučivi oblici, a u svojoj glazbi spaja snagu afroameričke glazbe s izrazitim senzibilitetom Lancashirea.

U sklopu ovogodišnjeg Thrill Blues Festivala na pozornici će se predstaviti još neka od najznačajnijih mladih imena blues scene iz različitih država. D.M.
Poseban pečat
Francuski gitarist i pjevač Mathis Haug već je više od dvadeset godina oslonac europske blues scene, a gitarist Benoit Nogaret pod utjecajem je američke popularne glazbe. Potaknuti zajedničkom strašću prema akustičnoj gitari i autentičnoj američkoj glazbi, počeli su svirati zajedno radi zabave u svojoj kuhinji, a ove će se godine predstaviti i publici u Trilju.

Raznolikosti festivala pridonijet će Jolly Jumper i Big Moe, majstori iz Norveške, dok će češko-slovačka blues obitelj Petra Bornerova Trio donijeti svoj karakteristični zvuk i bogatu glazbenu tradiciju. Njihov repertoar temelji se na obradama i autorskim skladbama. Španjolski bend Cat Squirrel, predvođen britanskim producentom Mikeom Vernonom, dodat će poseban pečat festivalu.

Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

Najčitanije iz rubrike