Osijek
UDRUGA KREAKTIVA

“(G)Astro večer” u Čepinu
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
Tijekom poslijepodneva i večeri u petak, 12. kolovoza, od 18 sati, na tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice Kreaktiva provodi aktivnost pod nazivom “(G)Astro večer”.



”Cilj ovog događaja je pružiti mladim ljudima uvid u besplatne prilike koje su im dostupne kroz Erasmus+ projekte. Mogućnosti je zaista mnogo, a zainteresiranih u posljednje vrijeme vrlo malo. Osjetimo manjak zainteresiranosti za teme povezane s astronomijom te želimo motivirati mlade za dodatno proučavanje takvih tema”, navode organizatori. Dodaju kako je ideja predstaviti rad udruge te motivirati mlade ljude za prijavu i sudjelovanje u projektima, što će, smatraju, posljedično povećati i broj osoba koje su aktivne u lokalnoj zajednici. Volonteri udruge Kreaktiva predstavit će i svoja iskustva s lokalnih, ali i međunarodnih projekata u kojima su sudjelovali (Španjolska, Finska, Grčka, Cipar, Italija, Bugarska, Rumunjska, otok Reunion, otok Curacao i drugi). Napominju kako su u projekte integrirali i mnogo mladih ljudi sa zdravstvenim, socijalnim i financijskim teškoćama te pripadnike manjina.



Suze svetog Lovre, Perzeidi, u noći sa 12. na 13. kolovoza bit će najvidljivije, očekuje se i do 100 meteora na sat. Plan je od 18 sati početi sa gastronomskim djelom večeri, a od oko 21 sat promatrati ljepote svemira kroz leće dva teleskopa i čekati kišu meteora.

Mario Mihaljević
123

Raverferum consul utum quo conduci squampo rtabullari

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike