Crna kronika
EPILOG PROMETNE NESREĆE NA AUTOCESTI A1

Slovenac kriv za pogibiju Slovaka
Objavljeno 5. kolovoza, 2022.
Karlovačka je policija priopćila u petak da će za prometnu nesreću na autocesti A1, u kojoj je smrtno stradao 46-godišnji vozač automobila iz Slovačke, kazneno odgovarati vozač (75) iz Slovenije. Čeka se odluka o istražnom zatvoru.



Policija je priopćila da se slovenski državljanin u četvrtak 10.30 sati na 50. kilometru autoceste kod Netretića osobnim automobilom počeo prestrojavati iz desnog u lijevi prometni trak, a nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tada je u lijevom prometnom traku prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio vozila iz Slovačke.



”Od jačine udara automobil slovenskih registracijskih oznaka odbačen je na zaštitnu ogradu. Nakon toga je automobil slovačkih registracijskih oznaka također odbačen na zaštitnu ogradu te je u daljnjem nekontroliranom kretanju udario u osobni automobil srpskih registracijskih oznaka (kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Srbije), a onda se višestruko prevrnuo.” U prometnoj nesreći 46-godišnji državljanin Slovačke je poginuo, dok je sedmero putnika iz tih automobila lako ozlijeđeno. H
Najčitanije iz rubrike