Mozaik
SLJEDEĆEG VIKENDA UKRAJINCI NA SEA STARU

KALUSH Orchestra u Hrvatskoj
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
U Umag uz svjetske zvijezde stiže i Konstrakta te Osječani Insolate i z++

Pobjednici Eurosonga, ukrajinska senzacija KALUSH Orchestra, prvi koncert imat će u Hrvatskoj, idućeg vikenda na Sea Star festivalu. Bend o kojem priča apsolutno cijeli planet nakon premoćnog trijumfa u Torinu svoj prvi koncert imat će upravo u Hrvatskoj, na prvom velikom festivalu u našoj zemlji nakon dvije godine! Ta globalna ekskluziva, zbog koje će pogledi cijelog svijeta biti upereni u Umag, dobivena je zahvaljujući golemom ugledu Exita, čiji tim stoji iza organizacije događaja i koji s agencijom koja zastupa Kalush ima višegodišnju suradnju.



Osim KALUSHA u Umagu će nastupiti i Konstrakta, srpska glazbenica koja je proteklih mjeseci sa svojom pjesmom "In Corpore Sano" postala najtraženije ime regije. Čak 12 bodova od žirija i 12 od publike u finalu Eurosonga potvrda su velike podrške i ljubavi koju dobiva od Hrvatske. Upravo na Sea Star festivalu u Umagu ta talentirana umjetnica održat će svoj prvi koncert kao Konstrakta!

Uz njih, fantastičan line-up u laguni Stella Maris 27. i 28. svibnja činit će jedna od najtraženijih hip-hop zvijezda današnjice Iggy Azalea, techno-kraljica Amelie Lens, najpoznatiji bend regije Dubioza kolektiv, platinasti hitmejkeri Meduza i Topic te Senidah, Buč Kesidi, Umek, Adiel, Insolate, Tijana T, Vojko V, z++, Grše, Bore Balboa i mnogi drugi. Zbog golemog interesa aktualna cijena ulaznica od 299 kuna vrijedit će do petka, 20. svibnja, do kraja dana.

Ukrajinski KALUSH Orchestra osvojili su svijet nedavnom pobjedom u finalu Eurovisiona pjesmom "Stefania", koju je Oleh Psiuk, reper i frontmen benda posvetio svojoj majci. Ogroman je to trijumf grupe i pjesme koja je proteklih mjeseci dobila novo, šire značenje u ljubavi prema domovini. KALUSH u Ukrajini smatraju nacionalnim herojima jer su, uz dozvolu tamošnje vlade, promotivnu turneju uoči Eurovisiona posvetili borbi za mirno okončavanje sukoba i pomoći izbjeglicama, a sam Psiuk volonter je u humanitarnoj organizaciji De ty (Gdje si?). KALUSH su osnovani 2019. kao hip-hop trio, ali proširenjem broja članova brzo mijenjaju ime u KALUSH Orchestra. Specifična po miksu rapa s tradicionalnim ukrajinskim melodijama, grupa je dosad bila nevjerojatno kreativna i aktivna objavivši dva albuma i čak 26 singlova!

U prodaji su festivalske ulaznice po promocijeni od 299 kuna, koja vrijedi do petka, 20. svibnja, do kraja dana, nakon čega cijena skače na 349 kuna. Osim njih u ponudi su dnevne ulaznice po cijeni od 169 kuna i VIP Gold po 750 kuna. Kompletna ponuda ulaznica i smještaja može se pronaći na sekciji Ulaznice službenih stranica festivala. Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike