Sport
SVEČANI DOČEK

Pripremite se za sljedeću godinu
Objavljeno 6. prosinca, 2021.
Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održan je svečani doček hrvatske teniske reprezentacije koja je u nedjelju u Madridu poražena u finalu Davis Cupa od Rusije s 2:0. Nakon gubitka finala i prospavane noći, hrvatski su tenisači stigli u Zagreb. Na svečanom dočeku bili su Borna Gojo, Marin Čilić, Mate Pavić, Nino Serdarušić, izbornik Vedran Martić i stručni stožer te vodstvo Hrvatskog teniskog saveza. Jedini koji je izostao bio je Nikola Mektić.



- Preponosan sam na veliki uspjeh, ovo nam je treće finale u pet godina. Da sam bio malo bolji, došli bismo i s velikom “salatarom”. Bili smo daleko od kuće, ali osjetili smo podršku naših navijača. Pripremite se za iduću godinu, Svjetsko prvenstvo u nogometu finale i Davis Cup finale - poručio je Marin Čilić.



Mladi Borna Gojo, 278. tenisač svijeta, apsolutna je senzacija. Osvježenje i pokretač momčadi. Neočekivanim pobjedama pogurao je Hrvatsku do finala Davis Cupa, a rječitiji je bio na terenu nego s mikrofonom u rukama.



- Nismo se baš naspavali - kazao je Gojo, koji je potom na pitanja voditelja duhovito odgovarao samo s jednom riječi, nasmijavši okupljene. No jedan njegov odgovor izazvao je reakciju suigrača. Na pitanje bi li radije osvojio Davis Cup, ili da Hajduk bude prvak, Gojo je bez previše razmišljanja ispalio:



- Da Hajduk bude prvak. Tenis igram deset godina, dok cijeli život sanjam da Hajduk bude prvak.



Mate Pavić otkrio je što mu se najviše urezalo na hrvatskom putu do srebra.



- Napokon sam uspio pobijediti nekoga u Davis Cupu - našalio se Pavić.



- Atmosfera u momčadi bila je odlična. Prije puta nitko nije očekivao ovaj uspjeh, stvarno sam sretan. Na put smo krenuli bez pritiska, no kasnije smo shvatili da možemo daleko dogurati. Ne znam jesu li ljudi svjesni što smo napravili - naglasio je Pavić.



Hrvatski izbornik Vedran Martić poručio je kako je plasman u finale golem uspjeh i pravo iznenađenje završnice DC-a.



- Nadali smo se prolazu grupe, nakon toga uslijedila je Italija u Torinu, pa Srbija u Madridu. Kada se igra za reprezentaciju svi su dali maksimum, dečki su se borili kao lavovi. Protiv Rusije nam je malo nedostajalo!



Ovogodišnjim ulaskom u finale Hrvatska će iduće godine biti u glavnom turniru te neće morati igrati kvalifikacije. I. Li.
Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek izborio završni turnir, ali i NBC pokal

FINALNA SERIJA ODBOJKAŠA ZAVRŠILA NAKON ČETIRI UTAKMICE

Mursaši ostali korak do majstorice, Mladost izdržala pritisak

Najčitanije iz rubrike