Regija
"ZAŽELI" - PUN POGODAK

Branko: Molim se da se ovo nastavi jer ne znam kako ću opet sam
Objavljeno 4. prosinca, 2021.
Iz udruge Jaglac gerontodomaćicama i korisnicima poručuju da su spremni za natječaj za treću fazu
ORAHOVICA - Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica provodi projekt ‘’Učim, radim, pomažem’’ - faza II, prijavljen u okviru poziva “Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II”. Projekt je vrijedan 740.590 kuna, sufinancira ga EU, a partneri su HZZ Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Projekt ulazi u završnicu, a u Jaglacu se nadaju novom natječaju za fazu III.

- Iznimno smo zadovoljni provedbom prvih dviju faza ovog projekta. Druga je još u tijeku, trajat će do kraja siječnja 2022. Kroz ovu drugu fazu zaposleno je osam žena koje se brinu o 48 krajnjih korisnika, dakle šest po zaposlenici. Riječ je o osobama starije životne dobi te osobama s invaliditetom i drugim osobama u potrebi. Jedna od aktivnosti ovoga projekta bilo je osposobljavanje zaposlenica za zanimanje gerontodomaćice, koje su sve uspješno završile. Kada završi druga faza, bit ćemo spremni za nastavak i samo čekamo objavu natječaja. Moram naglasiti da je ovaj projekt doista nužan jer, obilazeći domaćinstva gdje naše djelatnice rade, vidljivo je koliko su oni veselja donijeli svojim korisnicima i koliko im zapravo pomažu – kaže voditelj projekta iz Jaglaca Robert Terfaloga.

Antonija Mamula jedna je od zaposlenica ovoga projekta.

- Imam dosad 30 godina radnog staža, ali uoči ovih projekata bila sam nezaposlena i ovo mi je zaposlenje kao ženi srednje dobi bez posla itekako bilo nužno. Hvala Jaglacu koji je pokrenuo projekt, a posebno hvala zbog tih ljudi o kojima se brinemo. Jer njihovu je sreću teško opisati kada dođem k njima, a suze u očima kada odlazim govore najviše. Nadam se i vjerujem kako će ovaj projekt biti nastavljen jer su me već korisnici pitali kada u siječnju završi hoću li ih i dalje obilaziti – rekla je Antonija.

Među njezinim je “štićenicima” i Branko Čubrić iz Orahovice, koji kaže: “Molim se da se ovo sve nastavi jer doista ne znam kako ću opet sam.”


Vladimir Grgurić
Jedva čeka Antoniju
- Ja već godinama živim sam i svakako sam se snalazio, a kada sam dobio priliku da mi netko pomaže, nisam u početku vjerovao da je to moguće. Svaki dan jedva čekam da Antonija dođe, baš se lijepo ispričamo, ismijemo, a koliko mi pomaže u kući, to ne moram ni naglašavati – kaže Orahovčanin Branko Čubrić guleći jabuke koje je pripremao Antoniji da ispeče štrudlu.

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

Najčitanije iz rubrike