Crna kronika
VATROGASCI POZIVAJU NA OPREZ

Zapalio se dimnjak u kući u naselju Blacko
Objavljeno 27. studenog, 2021.
Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pleternica imali su još jednu intervenciju zbog dimnjaka koji je gorio, i to u naselju Blacko. Intervenirala su dva vatrogasca s navalnim vozilom. Kako nema dana da u Slavoniji negdje ne gori dimnjak, vatrogasci pozivaju građane na oprez.

- Apeliramo na naše sugrađane da očiste dimnjake i pregledaju stanje dimovodnih kanala kako bismo smanjili broj požara dimnjaka koji se nerijetko pretvore u požare krovišta, a zatim i objekta. Također, važno je ne držati stvari u blizini dimnjaka, a požare dimovodnih kanala nikada ne gasite vodom. U slučaju pojave požara, nazovite broj 193, ili 112 - poručili su iz DVD-a Pleternica. Iz Hrvatske vatrogasne zajednice objavili su prije nekoliko dana kako se bilježi povećan broj požara u stambenim objektima.

Tome u prilog ide i sezona grijanja, kao i trenutačna epidemiološka situacija zbog koje određeni broj građana radi od kuće, ili im je izrečena mjera izolacije. Vatrogasci upozoravaju građane da ne ostavljaju punjače uključene u struju nakon što je uređaj napunjen, produžni kabeli moraju biti ispravni, kao i ostali uređaji koji se koriste, a treba izbjegavati prekrivati ih tepisima i ostalim tkaninama. "Nemojte uključivati kućanske aparate i ostaviti ih bez nadzora, ne gasite zapaljeno ulje vodom, ohlađeni pepeo odlažite na za to predviđeno mjesto.Treba paziti da su upaljači, svijeće i šibice izvan dohvata djece", savjetuju iz HVZ-a. S.Lacić
Možda ste propustili...

KAZNENA PRIJAVA 83-GODIŠNJEM VOZAČU

Autom srušio ženu na biciklu i odvezao se

OSAMNAEST JOJ JE GODINA TEK

Djevojka ukrala nakit vrijedan 100.000 kn

ČETIRI ALKOHOLIZIRANA VOZAČA U PONEDJELJAK NA PODRUČJU PU OBŽ

Vozio Biljem s 2,36 promila u krvi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PRIJEVARA: NISU IZ HRVATSKE POŠTE

Traže novac za dostavu paketa

2

UVJETNO OSUĐEN TROJAC ZBOG PRIJEVARE

Slavonac preko oglasnika tražio ženu, a “oženili” ga prevaranti

3

LAŽNI PRODAVAČ DRVA POKRAO DVIJE ŽENE NA PODRUČJU ĐAKOVA

Policija: Ne otvarajte vratani policajcima dok vam ne pokažu službenu ispravu