Dome slatki dome
UKRASNI RADIJATORI U KUPAONICI

Igra pločicama i elementima
Objavljeno 28. listopada, 2021.
Radijatori u obliku ljestava idealno će poslužiti za sušenje i odlaganje ručnika

Oblici, boje i dimenzije ukrasnih radijatora koje nalazimo na tržištu zasigurno će zadovoljiti zahtjeve velikog dijela kupaca.Metalizirani, sjajni ili mat, kvadratični, zaobljeni ili zakošeni, visoki ili niski, uski ili široki, šareni ili jednobojni, naći će mjesto u kupaonicama različitih oblika i veličina. Osobito su popularni, zbog praktične primjene i zanimljivog dizajna, radijatori u obliku ljestava, koji će osim za grijanje prostora idealno poslužiti za sušenje i odlaganje ručnika i odjeće.

Postavljanje


Radijatori u obliku ljestava mogu biti postavljeni na različitim pozicijama kupaonice, ali ih je, zbog multifunkcionalnosti, preporučljivo postaviti na lako dostupna mjesta. Uređivanje i opremanje kupaonice izazovan je zadatak zbog usklađivanja potreba i želja te odabira dizajna keramičkih pločica, kupaoničkih elemenata, sanitarne opreme i galanterije, ali i grijaćih tijela, koja se svojim oblikom trebaju savršeno uklopiti sa svim elementima kupaonice u funkcionalnom i dizajnerskom smislu. Usporedno s dizajnom razvila se i multifunkcionalnost koja ih pretvara u praktične elemente koji mogu poslužiti za odlaganje ručnika, ogrtača i slično.

Mramorne grijaće ploče dekorativan su element prostora te su stoga preporučljive i za grijanje kupaoničkog prostora. Vrste grijaćih mramornih ploča kao i motivi na njima mogu biti usklađeni prema vašim željama ili potrebama interijera, tj. kupaonice. Umjetnički ugođaj kupaonice, ostvaren igrom boja i materijala podnih i zidnih obloga te ovom vrstom grijaćih tijela, bit će dojmljiv i nadasve ugodan samim stanarima. Grijaće tijelo trebalo bi biti postavljeno ispod prozora, ako je on sastavni dio kupaonice, zbog pravilnog miješanja toplog i hladnog zraka.

UgodnoAko želite kupaonicu bez vidljivog načina grijanja, odlučite se svakako za podno grijanje. Plohe zidova bit će potpuno slobodne za igru pločicama i sanitarnim elementima, a pod će biti topao i ugodan za stajanje. Podno grijanje ima svojih prednosti, a pogotovo kad se radi o manjim kupaonicama u koje je gotovo nemoguće smjestiti grijaća tijela. Osim toga, ovakav način grijanja potpuno oslobađa prostor za kreativna izražavanja i dizajnerske igre bez granica.


Monika Galović Rolich, mag.ing.arh.

Prate trendove
Grijaća tijela zauzimaju istaknutu poziciju u svijetu dizajna i ravnopravno prate najnovije trendove u opremanju kupaonica. Njihova primarna uloga – grijanje prostora, postaje gotovo sekundarna u odnosu prema oblikovnim zahtjevima, koji moraju popratiti moderno uređenje kupaonica. Upravo zbog toga radijatori postaju ukrasni detalji.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRT: KAMEN OBLIKUJE PROSTOR

Kako kamenjar može izgledati poput prirodnog

2

INTERIJERI PRAKTIČNA I JEFTINA RJEŠENJA

Trikovima “povećajte” mali stambeni prostor

3

KAKO ODABRATI PRAVE JASTUKE

Ukrasni i korisni