Regija
MISIJSKA SKUPINA IZ DONJEG MIHOLJCA

Rukotvorine i kolači za "Marijine obroke"
Objavljeno 25. listopada, 2021.
DONJI MIHOLJAC



Za Svjetski dan misija Misijska skupina Župe sv. Mihaela arkanđela Donji Miholjac organizirala je prigodnu prodaju rukotvorina, kolača te raznih ukrasnih i uporabnih predmeta. Akcija je održana u dvorištu župne crkve sv. Mihaela arkanđela, a imala je humanitarni karakter - sav prihod bio je namijenjen humanitarnoj organizaciji "Marijini obroci", koja u 19 najsiromašnijih zemalja svijeta uspostavlja školski program prehrane kako bi privukla kronično gladnu djecu u učionice. U sklopu prodajne akcije organizirano je i promicanje te međunarodne humanitarne organizacije, čiji je rad predstavila Đurđica Lucić iz Slavonskog Broda, koordinatorica "Marijinih obroka" za Slavoniju.

- Glavna je misija ove velike svjetske organizacije osigurati jedan obrok dnevno i školovanje svakom djetetu. Do sada su, u gotovo dvadeset godina rada, "Marijini obroci" zbrinuli više od dva milijuna djece. Hrvatska se uključila 2009. godine - naglasila je Lucić.

"Marijini obroci" Hrvatske, zahvaljujući donatorima i podupirateljima, imaju otvorenih 18 školskih kuhinja - pet u Liberiji, jednu u Ekvadoru, četiri u Malaviju, četiri u Beninu i četiri u Zambiji. U njima se trenutno hrani oko 15.000 djece.

- Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili naći neki drugi način da se prehrane. Topli obrok za njih ne znači samo da mogu preživjeti nego i učiti, napredovati i zajedno sa svojim obiteljima imati nadu u bolju budućnost. Trenutno je 132 kune prosječna cijena za prehranu jednog djeteta u školi tijekom cijele godine - istaknula je Lucić.

Zahvalila je Misijskoj skupini Župe sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu i voditeljici, s. Petrinki Tuković, časnoj sestri Sv. Križa iz Đakova, jer se, zahvaljujući dobročiniteljima, skrbi za prehranu 233 djece svakog školskog dana u Zambiji. Školovala je i dva bogoslova. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike