Sport
TREĆA HNL "ISTOK"

Derbiji se igraju na terenu u Jurjevcu i Slavonskom Brodu
Objavljeno 11. rujna, 2021.

Nakon četiri odigrana kola na vrhu poretka je tercet momčadi sa po deset osvojenih bodova. Među njima su susjedi iz Jurjevca i Đakova, od kojih je potonji zbog pogotka na samom vrhu redoslijeda, koji bi se mogao promijeniti jer se te momčadi sastaju na jurjevačkom igralištu “Bara”, odakle tekuće jeseni nije još otišao bod.



Pojačani Zrinski djeluje dojmljivo i ostao bi maksimalan da prošle nedjelje u Velikoj nije primio izjednačujući pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi vremena, koji ga je stajao gubitka dvaju bodova i liderske pozicije. Nedvojbeno je da štićenici trenera Josipa Milardovića imaju golem motiv vratiti netom izgubljeni tablični status, ali i poraziti đakovačkog susjeda, koji, međutim, u Jurjevac ne stiže bez argumenata. Oni su snažni i u taboru drugoplasiranog Vukovara 1991, koji istodobno dočekuje gostujuće neuvjerljivu Dardu, pa ostavi li taj Baranjac kompletan plijen i u gradu heroju, domaćin bi mogao preuzeti čelnu poziciju. Derbi s velikim D igrat će se i u Slavonskom Brodu, gdje se sučeljuju dva kluba s uvjerljivo najboljom biografijom u konkurenciji, u kojoj je prošle sezone Belišće bilo najuspješnije. Ostavši, međutim, na trećoj državnoj razini, gdje je bitku do gotovo posljednjeg kola vodilo s Marsonijom, koja na Savi ima želju i potrebu svladati prošlosezonskog prvaka i drugoligaški ambiciozne “tigrove”. U obližnjem Oriovcu istovremeno će se igrati sraz lokalnog predznaka, na koji dolazi novak iz Gornje Vrbe, osokoljen prethodnom pobjedom nad Marsonijom u trenutku kada je ona nasušna potreba domaćeg Oriolika, na čijem je kontu mršav bodić. Bez njega je jedino još Sloga, kojoj u posjet stiže Slavonija, koja također nije još pobijedila, ali je stoga tri puta remizirala, što, vjerojatno, ne bi bilo neprihvatljivo ponoviti kod “fenjeraša” u Novoj Gradiški. Malo bodova ima i na saldima sučeljenih aktera u Našicama, gdje će NAŠK tražiti prvu pobjedu, a pristigli Čepin koji poticajni bod. Tri ih je osvojio Graničar i sigurno želi to udvostručiti protiv Slavije, koja u Županju dolazi rasterećena. Slično kao Slavonac na gostovanje u Kutjevo, gdje istoimeni domaćin ima želju priskrbiti si mirniji nastavak prvenstva. U nedjelju će se samo igrati u Ivankovu, kamo Bedemu u posjet stiže probuđena Vuteks Sloga te su stoga sve rezultatske opcije uključene iako je mala prednost domaćeg sastava, čija je forma u usponu. D.Lekšan

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Parovi 5. kola
Vukovar 1991 - Darda, NAŠK - Čepin, Zrinski - Đakovo Croatia, Graničar - Slavija, Marsonia - Belišće, Kutjevo - Slavonac, Sloga - Slavonija i Oriolik - Omladinac igraju danas (subota) od 17 sati, kada počinje i nedjeljna utakmica Bedem - Vuteks Sloga.

Možda ste propustili...

UZVRATNI DVOBOJ ZA PREMIJERLIGU

Brokerima treba +2 za elitno društvo

ZAVRŠENA PRVA HRL “SJEVER”

Valpovka je ispala, NEXE 2 na čekanju

Najčitanije iz rubrike