Regija
REKORDNO NA POČETKU SEZONE U ORAHOVICI

Jezero puno kupača, voda čista, štete će spriječiti kamerama
Objavljeno 25. lipnja, 2021.
ORAHOVICA - Proteklih nekoliko dana orahovačko je Jezero bilo spas od velikih vrućina za mnoge posjetitelje iz cijele kontinentalne Hrvatske. Na prepunim parkiralištima iščitavaju se najrazličitije registracijske tablice - Zagreb, Koprivnica, Daruvar, Bjelovar, Virovitica, Slatina, Požega, Slavonski Brod, Županja, Nova Gradiška, Vukovar, Osijek, Đakovo, Beli Manastir… U prvih 20 dana lipnja nikada toliko ljudi nije zabilježeno na ‘‘slavonskom moru‘‘, a što je najvažnije - voda je i dalje čista, ugodne temperature i spremna za nove kupače. Bilo je nekih upita za stvari koje nedostaju, kao npr. kabine za presvlačenje, ali i to je riješeno.

- Postojeća gradska vlast preuzela je svoju ulogu od 1. lipnja, i tada smo tek mogli krenuti u pravi posao. Naravno, prije toga odradili smo sve nužno kako bi voda bila u najboljem mogućem izdanju. Radimo punom parom, sve ono i najmanje što nedostaje otklanjamo i rješavamo - kaže gradonačelnik Orahovice Saša Rister, a o novim aktivnostima više je kazao direktor poduzeća Ružica grad, koje upravlja jezerom, Tomislav Majetić.

- Bilo je upita za kabine i one su postavljene. Što se tiče nekih izjava kako su toaleti bili zaključani, to jednostavno nije istina. Oni se svakog jutra čiste, uredni su i spremni. Naš veliki gradski restoran iznad jezera počet će raditi 1. srpnja, s velikom ponudom jela i pića. Na jezeru se radi svaki dan, čisti, uređuje, kosi, jer želimo ovaj biser turizma pokazati u najboljem mogućem svjetlu – rekao je Majetić.

Gradonačelnik Rister naglasio je kako je jezero još jedanput pokazalo i dokazalo kako je najtraženije i najposjećenije kupalište u Slavoniji i moli sve da čuvaju ono što imaju.

- Ponosimo se našim jezerom, i činimo sve kako bi ono bilo pristupačno i ugodno svima. Ove vrućine dovele su golem broj posjetitelja, a isto očekujemo i sljedećih dana. Moram uputiti apel svima: čuvajte jezero, jer proteklih je dana bilo svega, od kidanja postavljenih kabina do guranja plastičnih boca u toalete, pa se sve "zaštopalo". Nastojat ćemo postaviti i nadzorne kamere kako bismo spriječili ovakve i slične stvari, jer one štete svima - zaključio je Rister.

Kupanje na jezeru i dalje se ne naplaćuje, potrebno je jedino platiti parking - tri kune za sat vremena radnim danom, a četiri vikendom, ili uzeti dnevnu kartu po cijeni od 20 kuna u radnom danu, odnosno 30 vikendom. Domaći kupači, isključivo s područja grada Orahovice, mogu kupiti i sezonsku kartu po cijeni od 30 kuna. V.G.
Možda ste propustili...

14. DANI KUKURUZA ILI MILOVECKE DNI KUKURICE

Uz pjesmu i ples komušali kukuruz

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DEMOGRAFSKI PROJEKT "VINKOVAČKA OBITELJ"

Parcele mladim obiteljima uz popust od čak 95 posto

2

SLIJEPI TREBAJU NOVI MODEL OBRAZOVANJA

U Đakovu posljednji
slijepi telefonist u mirovinu
je otišao još 2012. godine

3

ZA ŠUMSKI DOPRINOS UPLAĆENO 16.930.139 KUNA

Drenovcima 3,8 milijuna, a Tovarniku samo 456 kuna