Regija
EUGENIJALCI – OSKAROVCI

Noa Jaković je najbolji sportaš i najučenik škole
Objavljeno 20. lipnja, 2021.
SLATINA



Već osmu godinu zaredom slatinska Osnovna škola Eugena Kumičića posljednjega dana nastavne godine pohvaljuje i nagrađuje najbolje učenike i učitelje na manifestaciji pod nazivom "Eugenijalci – Oskarovci".



Pohvalnice, povelje i nagrade dodjeljuju se po utvrđenim kriterijima, ali je prošle školske godine zamijećen izuzetno veliki broj neopravdanih izostanaka pa je uvedena i kategorija pohvalnice za učenike koji nisu niti jedan dan izostali s nastave. Osim toga, promovirana je i školska himna. Budući da lanjski sudionici državnih natjecanja nisu nagrađeni jer su natjecanja održana u listopadu, četiri mjeseca poslije završetka nastavne godine, ravnateljica škole Božica Majhen uručila im je priznanja na ovogodišnjoj manifestaciji.

Uz pohvale i povelje, ove školske godine učenici i učitelji po prvi puta dobili su statuu Oskar znanja, koju je s učenicima na laserskoj gravirki nabavljenoj kroz projekt STILL izradio učitelj tehničke kulture Ivan Drokan. Priznanja su dobili najučenici pojedinih razrednih odjela, učenici koji nisu imali izostanke, te najbolji sportaši, zadrugari, volonteri, promicatelji tolerancije i nenasilja, ali i svi učenici koji su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama, a takvih je bilo više od 50. Najučenica posebnih odjela je Tatjana Jutrašnjik, školski najsportaš je Noa Jaković, a najsportašicama proglašene su Veronika Vilk, Tea Halužan i Tia Hršak. Najzadrugari su Dario Pekar i Karlo Šantak, najvolonter je Tin Hršak, a za promicanje tolerancije i nenasilja nagrađena je Karla Mak. Najbolji sportaš Noa Jaković ujedno je i najučenik škole.

Povelje za unapređenje rada škole u školskoj godini 2020./2021. dodijeljene su učiteljima koji si bili mentori učenicima na državnim natjecanjima i smotrama, koji su napredovali u struci i koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uvrstilo u 500 najboljih učitelja u Hrvatskoj za školsku godinu 2019./2020., te učiteljima koji su sudjelovali u projektima čiji su rezultati utjecali na poboljšanje kvalitete rada škole u školskoj godini 2020./2021.

Ravnateljica Majhen svima je čestitala na postignutim rezultatima i poželjela im uspjeh i u nastavku rada i školovanja.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

U VATROGASNOM DOMU U GORNJIM BAZJAMA

32 novih voditelja pomlatka i mladeži

VUKOVAR PROSLAVLJA DAN GRADA

Koncerti, sport, domaća jela...

Najčitanije iz rubrike