Novosti
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Cijepljeni prosvjetari i policajci
Objavljeno 10. svibnja, 2021.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji na tri punkta počelo je drugo masovno cijepljenje, pa se u Vukovaru i Županji građani mogu cijepiti na punktovima domova zdravlja, a u Vinkovcima u dvorani OŠ Antuna Gustava Matoša.


- Na ta tri punkta planiramo tijekom vikenda cijepiti oko 1700 osoba, dok će se ostali moći cijepiti od ponedjeljka kod svojih liječnika, ili kod nas u Zavodu za javno zdravstvo, a kako veće količine budu dolazile tako će idućih tjedana biti aktivirani i punktovi. Svi naručeni cijepljeni su Pfizerovim cjepivom - rekla je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Kata Krešić, dodajući kako je nakon cijepljenja starijih i ugroženih skupina krenulo i cijepljenje po zanimanjima, pa je velik broj policijskih službenika i prosvjetnih djelatnika ovom prilikom dobio prvu dozu cjepiva. Razlog za zadovoljstvo tek slijedi, kaže dr. Kata Krešić, jer uskoro stižu veće količine cjepiva i moći će se cijepiti svi oni koji to žele.


- To je nešto što nas iznimno veseli, i čemu smo se nadali sve ovo vrijeme. I to znači da ćemo u kontinuitetu moći cijepiti sve koji se žele cijepiti. Dolazi nam 7000 doza cjepiva koje će biti raspoređene po ordinacijama obiteljske medicine, a i idućeg vikenda planiramo cijepljenja na punktovima. Sve se razvija prema planu i vjerujem kako ćemo do kraja lipnja procijepiti između 55 i 60 posto odraslog stanovništva. Građane pozivam da se na cijepljenje prijavljuju svojim liječnicima, a oni će ih onda upućivati na punktove - pojašnjava dr. Kata Krešić.


Djelatnici Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo dobro su organizirali cijepljenje, ne stvaraju se gužve, građani dolaze u dogovoreno vrijeme i nema čekanja i nervoze.
- Nakon cijepljenja ne osjećam nikakve posljedice, osjećam se dobro i drago mi je što sam primio cjepivo. Brojke su i nadalje dosta visoke, redovno se pojavljuju novi sojevi i mislim da je vrijeme da sve to zaustavimo - rekao je Vinkovčanin nakon što je primio cjepivo. M.Flego
Najčitanije iz rubrike