Mozaik
OVOGODIŠNJE IZDANJE BIT ĆE BEZ PUBLIKE

68. Zagrebački festival u
nedjelju 9. svibnja,
uživo u programu HRT-a
Objavljeno 8. svibnja, 2021.

68. Zagrebački festival dočekao je svoj trenutak! Održat će se ove nedjelje, 9. svibnja, s početkom u 20 sati, i to uživo na 2. programu Hrvatske radiotelevizije. Festival se, kao što je bila dugogodišnja tradicija, trebao održati krajem siječnja, ali je zbog epidemioloških mjera odgađan nekoliko mjeseci, što se na kraju pokazalo odličnim, s obzirom na pjesme koje su zaživjele na radijskim postajama i mnoge od njih postale hitovi.

 




Umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, Branimir Mihaljević, najavio je kako će program uživo na Zagrebačkom festivalu voditi iskusni Tarik Filipović i kako direkcija festivala sprema nekoliko iznenađenja za prijenos uživo. U show programu nastupit će i Marko Kutlić, dobitnik nagrade za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala, "Samo nek ona sretna je". Branimir Mihaljević je prije nekoliko dana objavio i da je direkcija festivala zajedno s Hrvatskim društvom skladatelja ove godine dodijelila još jednu nagradu - novoustanovljenu - za doprinos Zagrebačkom festivalu. A ta je nagrada pripala Alfiju Kabilju, skladatelju, aranžeru i producentu, koji je na Zagrebačkom festivalu sudjelovao 33 puta. Unatoč brojnim nagradama i velikim hitovima, njegov odnos s festivalom najviše je obilježila pjesma koja nije osvojila ni jednu nagradu, ali je postala pravi evergrin: "Tvoja zemlja", nastala u suradnji s Dragom Britvićem, koju je nezaboravno otpjevao Vice Vukov.
Na Zagrebačkom festivalu promovirane su tisuće skladbi koje su proteklih desetljeća činile korpus tradicionalne zabavne glazbe ovih prostora, a na njemu su redovito nastupali svi veliki interpreti. T.K.

IZVOĐAČI
Jedna od novosti ovogodišnjeg, po mnogo čemu posebnog, izdanja Zagrebačkog festivala jest da će od ove godine za priznanje za najizvođeniju pjesmu festivala konkurirati i podatci s digitalnih glazbenih platformi, naravno uz, kao što je uobičajeno, službene podatke o radijskom emitiranju. Podsjetimo, na 68. Zagrebačkom festivalu svoje će nove pjesme predstaviti Aleksandar Ljiljak, Antonia Dora, Bang Bang, Boris Rogoznica, Colonia, Ivan Ive Županović, KUKU$, Matija Cvek, Mia Negovetić i Edi Abazi, Miki Solus, Nela, Neno Belan, Nikolina Tomljanović & Belfast Food, Robert Čolina, Stjepan Jimmy Stanić, Stjepan Lach, Tadej, Tedi Grubica, Vjeko, Vjekoslav Banovčić, Vladimir Kočiš Zec i Osječanin z++. Kompilacija “68. Zagrebački festival” dostupna je na linku: https://smarturl.it/68ZgFest2021.
Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike