Regija
VATROGASCI VZ GRADA SLATINE

Opremali se i uvježbavali, predsjednik i dalje Belošević
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
SLATINA - U vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slatina održana je godišnja izvještajna i izborna skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine, koja obuhvaća sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava (Slatina, Bakić, Sladojevci, Kozice, Donji Meljani, Golenić i Sladojevački Lug) sa 72 operativna vatrogasca i Javnu vatrogasnu postrojbu grada Slatine s 18 profesionalnih vatrogasaca.
Govoreći o radu Vatrogasne zajednice grada Slatine u 2020. godini, predsjednik Branko Belošević naveo je problematiku o kojoj se raspravljalo na održanim sastancima u uvjetima koronakrize, kad nije bilo vatrogasnih natjecanja. JVP Slatina raspolaže s 11 vatrogasnih vozila različitih namjena, a dobrovoljna vatrogasna društva imaju traktorske cisterne i kombi-vozila. Većina vatrogasnih postrojbi DVD-a koje su predviđene gradskim planom zaštite od požara ne posjeduju svu potrebnu vatrogasnu opremu za vatrogasne intervencije, što znatno umanjuje njihovu učinkovitost. Belošević je naglasio kako je na rješavanju problematike nabavke opreme i vozila učinjeno mnogo u odnosu na realne financijske mogućnosti, jer je nabavljeno pet vatrogasnih vozila i obavljeno dodatno opremanje DVD-a uz financiranje Grada Slatine, Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe te donacije iz Tirola. Tijekom godine održan je niz vježbi vatrogasnih postrojba izvršavanjem taktičkih zadataka gašenja različitih požara, evakuacija i spašavanja u prometnim nesrećama i elementarnim nepogodama.


Izvješće predsjednika Beloševića jednoglasno je prihvaćeno, kao i sva ostala izvješća i plan rada za ovu godinu.
Prijedlog novih tijela Vatrogasne zajednice grada Slatine, koji je utvrđen na sastanku Upravnog odbora, članovi skupštine jednoglasno su potvrdili. Predsjednik je i dalje Branko Belošević, njegov zamjenik je Josip Vajnhal, zapovjednik je Stjepan Venus, a zamjenik zapovjednika je Tomislav Uher. Izabrani su također članovi Nadzornog odbora i Suda časti te zastupnici u Skupštini županijske Vatrogasne zajednice.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike