Crna kronika
ZA VIKEND ČETIRI NALASKA UBOJITIH SREDSTAVA

Na tavanu pronašao torbu s bombama
Objavljeno 20. travnja, 2021.
U danima vikenda Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj dojavljena su četiri nalaska zaostalog oružja i neeksplodiranih eksplozivnih sredstava. Naime, prilikom radova i čišćenja u Vukovaru su radnici, u dva navrata, pronašli oružje. U prvom slučaju naišli su na jednu pušku s dva pripadajuća spremnika i 60 komada streljiva, a nešto kasnije nalazak se odnosio i na jednu oštećenu poluautomatsku pušku. Istog dana je i osoba koja je željela ostati anonimna, prilikom čišćenja tavanske prostorije pronašla torbu s ručnim bombama. Odmah je pozvao policiju, a policijski službenik protueksplozijske zaštite je s mjesta nalaska na siguran način izuzeo osam ručnih bombi. Eksplozivnu napravu pronašao je i građanin u Mirkovcima kod Vinkovaca, prilikom poljoprivrednih radova, a utvrđeno je kako je riječ o topovskom zrnu. Sve pronađeno oružje, kao i eksplozivna sredstva, pohranjeni su u skladište do uništenja.

Vukovarsko-srijemska policija jučer je i zahvalila građanima krajnjeg istoka Slavonije na, kako su naveli, aktivnom i odgovornom sudjelovanju u nedavnoj terenskoj kampanji "Manje oružja, manje tragedija". - Na ovaj način građani, zajedno s policijom, čine svoje okruženje sigurnijim te štite sebe i svoje najdraže - ustvrdili su iz PU u Vinkovcima, uz opetovani apel da se opasne naprave dragovoljno predaju policiji, bez sankcija.

Oružje je, pokazalo se, i na meti provalnika. Na vinkovačkom je području proteklog vikenda Policijska uprava vukovarsko-srijemska zabilježila dvije provale u kuće. Jedna se od njih dogodila u selu Ivankovu, gdje je, prema policiji, zasad nepoznati provalnik iskoristio odsutnost vlasnika obiteljske kuće u Željezničkoj ulici, i to u još točno neutvrđenom razdoblju od studenog 2020. do 17. travnja 2021. godine. Nakon što je provalio, iz kuće je lopov ukrao pištolj i pušku, a za koje vlasnik posjeduje oružni list. Materijalna šteta procijenjena na iznos od više tisuća kuna. Također, tijekom noći između subote i nedjelje provaljeno je u obiteljsku kuću u Ulici Alojzija Stepinca u Vinkovcima iz koje, međutim, nije ukradeno - ništa. Provalnik je ostao bez plijena, a manja šteta napravljena je na vratima. S.Butigan
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike