Sport
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022. U FUTSALU

Oslabljena Hrvatska u Tirani je potvrdila prvo mjesto u skupini
Objavljeno 8. travnja, 2021.
Hrvatska malonogometna reprezentacija nastavila je svoj savršeni niz u kvalifikacijama za Euro 2022. godine koji će se odigrati u Nizozemskoj. Naša selekcija je plasman na europsku smotru osigurala još u ožujku dvjema pobjedama nad Ukrajinom koja nam je objektivno bila jedini ozbiljan konkurent. Tako nam je ostalo u travnju dovršiti posao i eliminirati posljednje matematičke mogućnosti za gubitak prvog mjesta na tablici. Za to nam je trebala jedna pobjeda u dva travanjska izlučna susreta, a ostvarili su je naši malonogometaši odmah u Tirani. Iako je izbornik Marinko Mavrović imao dosta problema s izostancima važnih igrača (Novak, Perišić, Horvat, Kanjuh, Matošević, Čekol), Hrvatska je opet odigrala vrlo dobru utakmicu i nije dopustila nikakvo iznenađenje.

- Ionako smo pomladili reprezentaciju, pa je to bila prilika tim dečkima za dokazivanje, i oni su je odlično iskoristili. Važno je znati da imamo širinu. Sad nam još ostaje pobijediti Dansku u Varaždinu te kvalifikacije zaključiti s maksimalnim bodovnim učinkom - rekao je naš izbornik.

U Tirani nije baš sve bilo glatko. Hrvatska je povela nakon deset minuta igre preko Darija Marinovića, ali su Albanci opasno prijetili izjednačenjem, a najbliže su došli u 13. minuti kada je Selmanaj pogodio vratnicu. Ipak, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću naše reprezentacije. Susret se "lomio" negdje do sredine drugog poluvremena, a onda je Hrvatska u dvije minute riješila pitanje pobjednika. Prvo je Periću 28. minuti udvostručio prednost, a samo minutu kasnije Sekulić je postigao treći pogodak koji je konačno slomio elan Albanaca i osigurao nam petu pobjedu u skupini.

Posljednji susret u ovim kvalifikacijama Hrvatska igra u nedjelju, 11. travnja protiv Danske u Varaždinu. D.Keler
ALBANIJA       0

HRVATSKA       3 (1)

TIRANA- Dvorana Olimpik Park. Suci: Yiangos Yiangou i Georgios Kozakos (oba Cipar). Strijelci: 0:1 Marinović (10), 0:2 Perić (28), 0:3 Sekulić (29). Žuti kartoni: Brahimi, Selmanaj (Albanija), Jurlina, Perić (Hrvatska).

ALBANIJA: Da Silva, Shkodra, A. Brahimi, Kryeziu, Halimi, Shiba, Neziri, Alibegu, Gashi, Alimi, S. Brahimi, Kaca, Mejzini, Selmanaj.

HRVATSKA: Luketin, Jelovčić, Marinović, Perić, J. Suton; Piplica, Primić, Jurlina, Hrstić, Kustura, Postružin, Gudasić, Sekulić. Izbornik: M. Mavrović.
SKUPINA 1
Rezultati 5. kola: Albanija - Hrvatska 0:3, Danska - Ukrajina 2:6.

1. Hrvatska       5       5       0       0       21:6       15

2. Ukrajina       4       2       0       2       20:15       6

3. Danska       4       1       0       3       8:14       3

4. Albanija       5       1       0       4       8:22       3
Možda ste propustili...

OSVRT NA 33. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Dinamo na korak do novog naslova

NA EP-U U VESLANJU MEDALJA SE OČEKIVALA OD BRAĆE, A OSVOJILE JU SESTRE

Pokazale smo našu krv s kamena i otoka

Najčitanije iz rubrike