Crna kronika
U SLAVONIJI I BARANJI

Pijani vozači i za blagdanski vikend divljali
Objavljeno 7. travnja, 2021.
U Orubici kod Davora pijani vozač automobila udario je pijanog pješaka koji je gurao bicikl

Tijekom produženog vikenda, za uskrsne blagdane, policija je u Slavoniji i Baranji imala pune ruke posla s pijanim vozačima. U nedjelju oko 23 sata u Orubici kod Davora pijani vozač naletio je automobilom na pijanog pješaka, koji je uz desni rub kolnika gurao bicikl. Vozač automobila (28) u krvi je imao 1,83 promila alkohola, a 64-godišnji pješak 1,04 promila alkohola. Pješak na sebi nije imao reflektirajući prsluk. On je zadržan na liječenju u slavonskobrodskoj bolnici, a vozač auta je kazneno prijavljen.

U petak oko 20.15 u Bušetini kod Virovitice kamion srpskih registracija naletio je na 43-godišnjeg biciklista koji nije imao na sebi reflektirajući prsluk, a u krvi je imao čak 2,40 promila alkohola. U Vidovcima je pak na požeškom području u subotu 50 minuta nakon ponoći 27-godišnjak s 1,31 promilom alkohola u krvi vozio Audi njemačkih oznaka. Nakon desnog skretanja sletio je autom s ceste i udario u ogradu 71-godišnjaka. Najveća novčana kazna u Požeško-slavonskoj županiji izrečena je 30-godišnjaku, i to u iznosu od 26.700 kuna, jer je 2. travnja oko 14.15 u mjestu Nova Ljeskovica vozio traktor bez položenog vozačkog ispita, i to s 2,87 promila alkohola u krvi. Traktor je još bio neregistriran, neosiguran i tehnički neispravan.

U Osijeku je najveća koncentracija alkohola, od 1,83 promila, izmjerena u ponedjeljak u 19.50 u Kozjačkoj ulici, i to 54-godišnjem vozaču automobila iz Josipovca Punitovačkog. Istoga dana je u Bijelom Brdu zaustavljen automobil kojim je upravljao 30-godišnjak koji već ima zabranu. Odbio se alkotestirati te je uhićen i oduzeto mu je vozilo. Unatrag tri godine dva je puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

U Gunji je teško ozlijeđen 65-godišnji mještanin koji je autom županjskih registracija u raskrižju oduzeo prednost prolaska autu austrijskih registracija kojim je upravljala 22-godišnjakinja iz Gunje te je došlo do sudara. Na južnoj obilaznici Vinkovaca teže su ozlijeđene dvije osobe. Naime, 22-godišnjak iz Vinkovaca je vozeći BMW osječkih registracija iz smjera Jarmine u smjeru Županje sletio s kolnika, udario u kanal, a potom se vozilo prevrnulo. Ozlijeđeni su vozač i putnik u vozilu, 23-godišnjak iz Korođa. Očevidom se pokazalo kako nisu koristili sigurnosni pojas.

U Otoku je 32-godišnjak iz okolice Poreča autom pulskih registracijskih oznaka sletio s kolnika u kanal pri čemu je putnica u vozilu, 26-godišnjakinja iz Komletinaca, lakše ozlijeđena, dok je u Vinkovcima 64-godišnji Vinkovčanin svojim automobilom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario u drugi automobil na raskrižju, koji je vozio 43-godišnjak iz Vinkovaca, a koji je pritom lakše ozlijeđen.

Sandra LACIĆ/Sanja BUTIGAN
2,4

promila alkohola u krvi imao je pijani vozač bicikla na kojeg je u Bušetini naletio kamion
POLICIJA UHITILA DROGIRANOG VOZAČA
Šest vozača se u Vukovarsko-srijemskoj županiji moralo trijezniti, a najveća koncentracija alkohola, od 1,77 promila, izmjerena je 21-godišnjaku koji je 3. travnja oko 3.45 u Vukovaru u Ulici B. Zadre vozilom sletio s kolnika i udario u rasvjetni stup. U Vukovaru je u Ulici Europske unije policija uhitila 39-godišnjeg Vinkovčanina koji je prilikom vožnje ignorirao prometne oznake. Skrivio je tri prometna prekršaja zbog kojih je i bježao od policije, a pronađeni su mu i “segmenti kokaina” zbog čega je “zaradio” optužni prijedlog.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike