Crna kronika
ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U OSIJEKU

Optužen 22-godišnjak koji je brutalno usmrtio pomajku
Objavljeno 5. ožujka, 2021.

Protiv Egona E. (22) podignuta je optužnica zbog ubojstva pomajke Nede Elezović (55) u Koranskoj ulici u Osijeku. Optužnicom, podignutom pred Županijskim sudom u Osijeku, odvjetništvo ga tereti da je 7. prosinca prošle godine, između 22 i 23 sata, u obiteljskoj kući u kojoj je živio zajedno s pomajkom, s namjerom da ju ubije, prišao joj s leđa te ju više puta snažno udario alatom u predjelu glave i vrata nanijevši joj višestruke ozljede od kojih je ona preminula. Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Iako je mrtvo tijelo 55-godišnje žene pronađeno u utorak oko 13 sati, odvjetništvo u svom priopćenju navodi kako se 21-godišnjak sumnjiči da je još u ponedjeljak navečer, između 22 i 23 sata, "s namjerom da je ubije, pomajku više puta udario tupim predmetom u predjelu glave. Pri tome joj je nanio teške i za život opasne ozljede od kojih je ona preminula". Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Egon E. uhićen je 8. prosinca, tek sljedećeg dana, jer je tek u utorak nešto poslije 12.30, pokucao na vrata susjede i rekao joj: "Mama je mrtva, zovite policiju." Šokirana žena pozvala je policiju i policijska patrola vrlo brzo je stigla u Koransku ulicu. Nakon nalaska mrtve žene stigli su i zamjenica županijskog državnog odvjetnika i policijska ekipa za očevid. Već tada se među susjedima proširila vijest da je Egon usmrtio pomajku. No, nisu znali da je ubojstvo počinjeno gotovo 20 sati ranije, i to, kako se neslužbeno moglo doznati, tupom stranom sjekire.


- Ne mogu vjerovati da je satima bio, pa i spavao pokraj mrtvog tijela pomajke. Pa to je strašno - doznali smo tada u četvrtak od jedne susjede Elezovićevih, iz Koranske ulice.


Susjeda koja živi u istoj ulici nekoliko kuća dalje od Nede i njezina posvojenog sina rekla nam je kako se s Nedom čula nekoliko puta u proteklih nekoliko mjeseci i da joj je Neda rekla kako se iskreno boji da bi ju Egon mogao ubiti. Kako smo doznali od Nedina prijatelja, nakon smrti supruga Neda je živjela u prednjem dijelu kuće, a njezin posvojeni sin Egon živio je u drugom dijelu kuće, u dvorištu. Mladić je, kako je navela žena s kojom se Neda u nekoliko navrata čula prije smrti, mijenjao raspoloženja, od prekrasnog mladića do nasilnika. "Njezin posvojeni sin je, kako je ona rekla, bio zločest. Radio je u Petrijevcima u nekoj ‘birtiji‘. Bio sam kod njih dva puta i nije bio agresivan, prema meni je bio korektan, a i prema njoj kad sam ja bio kod njih. No čuo sam i da je nekoliko puta došao kući ‘namazan‘, pa se skinuo gol i onda ju je napadao pred kućom, pa je i policija dolazila. Znala je reći da ju je posinak znao i psovati", ispričao nam je na dan kada je mrtvo tijelo Osječanke pronašao njezin prijatelj.

Druga stanovnica Koranske ulice ispričala nam je kako je sve krenulo po zlu kada je preminuo Nedin suprug. "Još kao dječak Egon je počeo zlostavljati životinje, i jako sam ga se bojala", kazala je susjeda. Nakon smrti supruga Neda se nije mogla brinuti sama za dječaka, pa je živio u udomiteljskoj obitelji, a nakon što je napunio 18 godina, vratio se u kuću u Koranskoj ulici, gdje je i ubio pomajku. Kazneni zakon za ubojstvo predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od najmanje pet godina, a 22-godišnjaka očekuje i psihijatrijsko vještačenje.


Milan Bugarić
Ubojstvo se početkom prosinca prošle godine dogodilo u obiteljskoj kući u Koranskoj ulici u Osijeku
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike