Osijek
OSJEČKO SVEUČILIŠTE POMAŽE STUDENTE

Raspisan natječaj za 90 stipendija
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija i potpora za akademsku godinu 2020./2021. Sveučilište u Osijeku dodjeljuje stipendije i potpore redovitim studentima preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija na znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta, sukladno uvjetima i kriterijima utvrđenim Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu studentskih stipendija i potpora. U akademskoj godini 2020./2021. Sveučilište dodjeljuje ukupno 90 studentskih stipendija i pet studentskih potpora prema nekoliko kategorija. Čak 40 stipendija namijenjeno je za studente po kriteriju izvrsnosti, a od tih 40, čak 25 namijenjeno je za studente viših godina studija. Za studente prve godine preddiplomskog sveučilišnog i preddiplomskog stručnog studija te prve godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija namijenjeno je pet stipendija. Nadalje, pet stipendija je predviđeno za odlične studente upisane u više godine preddiplomskog, diplomskog ili integriranog studija.

Pet stipendija rezervirano je za studente aktivne sportaše, a osigurano je i pet potpora za studente koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Ove godine Sveučilište će podijeliti i 45 stipendija za studente u socijalnoj potrebi prema kriteriju da 35 stipendija ide studentima slabijeg socijalno-ekonomskog stanja, pet stipendija za studente s invaliditetom i pet stipendija za studente koji pripadaju potencijalno ranjivim skupinama. Sve informacije o natječaju za stipendije dostupne su na web-stranici Sveučilišta.V.T.
Najčitanije iz rubrike