Osijek
DOKKICA

Predavanje za roditelje “Granice”
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Pojam “granica” danas najčešće čujemo u kontekstu odgoja, a pri uporabi navedenog pojma nerijetko se postavlja isto pitanje: Kako postaviti granice djetetu? Iako je to pitanje roditeljima iznimno važno, pojam granice puno je širi i obuhvatniji. Kada govorimo o granicama, najvjerojatnije želimo nekome dati do znanja da se nešto ne može ili ne smije, odnosno želimo osobi dati do znanja gdje je naša granica i što mi ne dopuštamo. Prije nego što se upustimo u tehnike, metode i načine komunikacije u postavljanju granica, važno je upoznati gdje počinju i gdje završavaju naše osobne granice. Ne možemo nekomu pokloniti sladoled ako ga nemamo, također ne možemo nekome postaviti granicu ako je ne posjedujemo.

Na petom će se predavanju za roditelje koje organizira DOKKICA sudionici upoznati s vlastitim granicama, istražiti što im je važno, što žele i što ne žele, što dopuštaju, a što ne dopuštaju. Istražit će daju li do znanja okolini gdje su njihove granice te o čemu uopće ovisi to hoće li nekomu postaviti granice ili ne. Osim toga, dotaknut će se odgoja koji su sami prošli.

Predavanje će se održati u srijedu, 24. veljače, u 16 sati preko platforme Zoom, a broj je sudionika ograničen. Zainteresirani za sudjelovanje trebaju ispuniti obrazac za prijavu https://forms.gle/UR9L9BNt3CbpaXYr6 kako bi im bila dostavljena poveznica za pristup predavanju te potreban materijal vezan uz predavanje. Potvrde o sudjelovanju izdavat će se stručnjacima prijavljenima na predavanje. Za sve ostale informacije možete kontaktirati organizatora na e-adresi: podrska.dokkica@gmail.com ili na mob. 099/748 2532.

Predavanja za roditelje aktivnosti su trogodišnjeg programa “Alternativni centar podrške za djecu i roditelje”, koji DOKKICA provodi uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a održavaju se jednom mjesečno u Osijeku i Donjem Miholjcu. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike