Mozaik
SVIRKA JE ODRŽANA UŽIVO U STUDIJU MOZAIK GRUPE

Remote festival: Virtualne
je nastupe osam izvođača
pratilo više od 2500 ljudi
Objavljeno 22. veljače, 2021.

Protekli vikend bio je u znaku Remotea, prvog glazbenog festivala proširene stvarnosti, na kojem je dvodnevne nastupe osam izvođača pratilo više od 2500 ljudi.

Festival je bio podijeljen u dvije žanrovski različite večeri i moglo ga se gledati samo u realnom vremenu, jer bendovi su uživo svirali u zagrebačkom studiju Mozaik grupe. Program je prvog dana otvorio dvojac Mi Vida, a Vida Manestar i Stanislav Kovačić na violončelu zasjali su sa svojim uratkom "Sexy" i sjajnim singlom "Ispod mesa". Višestruko nagrađeni jazz rock kvartet Chui nastavio je program te je još jednom pokazao da ima svoj stil, kojim nas svakako vodi u razne dimenzije, a njihovo viđenje jazza isprepletenog s elektronikom, post-rockom i funkom savršena je kombinacija za drugi dan Remotea. Naš najpoznatiji electro pop band Nipplepeople rasplesao je svojim singlovima "Frka", "Sutra", "Tajna", a kraj je prepušten elektroničkoj senzaciji ABOP, koja je svojim live technom i praćena sjajnim vizualima zatvorila prvi dan festivala.

U nedjelju su na sceni prvi bili Elemental, koji su prošetali svojim hitovima poput "Goli i bosi", "Prokleta ljubav" i "Male stvari". Budući da od početka pandemije bend nije nastupao na koncertima, ovo je bila prilika i čuti neke nove stvari, poput jednog od posljednjih singlova "Hej sanjalice". Nakon njih je noir-pop bend Mixed Up Mary pokazao svoje umijeće, a izveo je i novi singl "Mjesto". Zagrebački punkeri Mašinko pokazali su zašto su jedni od najcjenjenijih na alternativnoj sceni i zašto uživaju kultni status, a Remote je bio prilika za čuti punk himne "Kad vjetar kaže stani" i "Kad idemo van". Večer je zatvorio ELEVEN, a riječ je o solo techno projektu Ivana Levačića, bubnjara grupa ABOP, Chui i Kries, koji je dobio zadatak rasplesati za kraj festivala.

Bogat popratni program bio je organiziran oba dana festivala, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti 3D verzije izložbi. Uz izložbu fotografija Konrada Lovrenčića "Usput uz put", koja je prikazala niz usputnih ulomaka prostora snimljenih mobitelom, mogla se pogledati i izložba fotografija sjajnog mladog street fotografa Kristijana Smoka "Wandering Into The Unknown", koji je bilježio život sugrađana. Programu se priključila i ekipa Graffiti na Gradele i graffiti akcija u NYC Subwayu, a umjetnici Chez, Sarme, Royal, Rakun i Casino napravili su grafite koji su postavljeni u 3D model podzemne u New Yorku kao posveta grafitima koji su tamo i nastali. T.K.
Bio je organiziran i bogat popratni program, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti 3D verzije izložbi
Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

GLAZBENIK JE VELIKI LJUBITELJ I ZAŠTITNIK MAČAKA

Baby Lasagna i mačak Stipe postali su junaci slikovnice o prijateljstvu

Najčitanije iz rubrike