Regija
MAGADENOVAC

Osigurano 11.200 kuna za 11 vijećnika
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
Proračunom Općine Magadenovac za 2021. godinu za financiranje redovitog rada političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću planirano je 11.200 kuna godišnje. Pravo na financiranje imaju političke stranke i grupe birača koje imaju najmanje jednog vijećnika u Općinskom vijeću. Svaki vijećnik u magadenovačkom Općinskom vijeću ima pravo na godišnju naknadu od tisuću kuna. Vijećnica kao podzastupljeni spol ima pravo na naknadu u visini od deset posto iznosa predviđenog po svakom vijećniku te joj pripada naknada od 1100 kuna.

Najviše novca iz općinske blagajne dobit će HDZ, jer ima najviše vijećnika, a slijedi HSS. Najmanje novca primit će SDP, HNS – liberalni demokrati te Samostalna demokratska srpska stranka, koji imaju po jednog vijećnika. Proračunska sredstva dobit će Velibor Azenić i Maja Štraub, članovi izabrani s Liste grupe birača.

Novac će se uplaćivati tromjesečno na stranački žiroračun, odnosno na poseban račun nezavisnih vijećnika. Proračunska sredstva političkim strankama i nezavisnim vijećnicima isplaćivat će se do isteka mandata tekućeg saziva Općinskog vijeća Magadenovca, odnosno raspisivanja lokalnih izbora S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike