Regija
ULTRAMARATON ZA VUKOVAR

Stojić i Ergović prvi istrčali oko Orahovice
Objavljeno 20. studenog, 2020.
ORAHOVICA - Igor Stojić (44) iz Orahovice i Josip Ergović (40) iz Našica, istrčali su prvi put ultramaraton u dužini od 50 kilometara i posvetili ga Vukovaru te svim poginulim braniteljima. Ovaj maraton spojio je i dva grada, Orahovicu i Našice, dva rukometna kluba prijatelja, RK NEXE i RK Orahovica te sve kulturno-povijesno-turističke lokacije Orahovice.

- Prvotni je cilj bio da istrčimo dionicu od Orahovice do Vukovara uz sudjelovanje Škole trčanja Orahovica i rukometaša naših klubova po dionicama. No zbog situacije s koronavirusom, odluka je pala da nas dvojica otrčimo taj ultramaraton oko Orahovice. Start je bio ispred kurije Mihalović, a potom smo obišli Lager - spomen-obilježje iz Prvog svjetskog rata, crkvu sv. Lovre u Crkvarima, kuriju Hercegovac, Ružicu Grad, Stari grad, Kapovac, manastir sv. Nikole, vidikovac na "tromeđi" te mnoge druge destinacije, da bismo se na kraju spustili u središte grada, gdje smo položili lampione i pomolili se za sve žrtve Vukovara i sve poginule branitelje - kaže Stojić, koji je, kao i Josip Ergović, prvi put istrčao tako dugu dionicu u komadu.

- Bio mi je to velik izazov, jer dosad nisam trčao dionicu dužu od 30 km. Trčanje je bilo vrlo zahtjevno, jer osim dužine od 50 km, koja se na kraju pokazala kao najmanji problem, dobar dio staze bio je vrlo težak i za prehodati, a kamoli za trčanje. Vertikalni uspon od 1865 m razlike potvrđuje koliko je ovaj pothvat bio težak. Ipak, uz sve poteškoće i grčeve na određenim dionicama, uživao sam u trčanju i prekrasnoj prirodi. Osim, naravno, završetka utrke, izdvojio bih poseban osjećaj kada smo se uspeli na vrh Krndije Kapovac. Dogovor je da nagodinu idemo u neku novu avanturu - kaže Ergović. V.G.
Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

Najčitanije iz rubrike