Regija
VELIKO PRIZNANJE ZA DOPRINOS AUDIOVIZUALNOJ DJELATNOSTI

Nagrađen Gunjanac Josip Krunić
Objavljeno 11. studenog, 2020.
GUNJA

Umirovljeni nastavnik hrvatskog jezika i mentor Josip Krunić iz Gunje ovogodišnji je dobitnik prestižne Nagrade Albert Kapović, koju na Zagreb Film Festivalu dodjeljuje Hrvatska udruga producenata osobama koje su se istaknule u radu na polju audiovizualne djelatnosti. Krunić je utemeljitelj i dugogodišnji voditelj Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG), a zahvaljujući njegovu entuzijazmu, Gunja već odavno diše filmski i jedan je od centara filmskog amaterizma u Hrvatskoj. Iza Josipa Krunića desetljeća su predanog rada na promicanju medijske kulture, posebice filmske, među djecom i mladima.

- Mnogi od njegovih učenika upisali su Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i druge humanističke studije: među njima ima glumaca, montažera, producenata, redatelja, snimatelja, novinara, književnika. Njegovi učenici u šali znaju reći da Gunja ima najveći broj filmskih radnika po stanovniku u Hrvatskoj i da se tajna tog uspjeha krije upravo u Josipu Kruniću, nastavniku i mentoru, zaljubljeniku u film i ljude - istaknula je producentica Sanja Ravlić prilikom dodjele nagrade.

”Čast i ogromnu sreću i ponos dijelimo svi mi, a posebice njegovi učenici, koje je uvelike baš on usmjerio da budu tamo gdje jesu i da se bave onim čime se bave!” poručili su iz OŠ u Gunji čestitajući svome nastavniku. M.L.O.
Možda ste propustili...

ZA POSEBNA POSTIGNUĆA NA NATJECANJIMA

Đacima i mentorima i novčane nagrade

I OVE ĆE GODINE BITI ODRŽAN:BRUT

Rute za znatiželjne i za optimiste

Najčitanije iz rubrike