Osijek
UDRUGA DUHOS PONUDILA STUDENTIMA

Mobilna aplikacija potice na molitvu
Objavljeno 6. studenog, 2020.
Studenti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, okupljeni oko udruge Duhos (Duhovnost osječkih studenata), načinili su mobilnu aplikaciju s duhovnim sadržajima čija je svrha potaknuti mlade ljude na molitvu.

Prema riječima povjerenika za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i studentskog kapelana, vlč. Marija Žigmana, ideja za nastanak ove aplikacije potječe još iz vremena kada je za rad sa studentima bio zadužen o. Arkadiusz Krasick, ali je svoje ostvarenje dočekala prošloga mjeseca. Ovu ideju tehnički su ostvarila četiri studenta, Krešimir Tomić, Filip Šangut i Antonio Došlić (sva trojica su s FERIT-a) te Mato Iličić (Ekonomski fakultet). Dvojica su od njih, Došlić i Iličić, u međuvremenu svoj studij završila. Autor tekstualnih sadržaja najčešće je studentski kapelan, vlč. Žigman, ali nije jedini. Aplikacija se može preuzeti preko trgovine Google Play, što znači da je namijenjena korisnicima mobitela koji koriste operativni sustav Android. Korisnici iPhonea za sada će ostati uskraćeni za ovu aplikaciju, ponajviše zbog tehničkih razloga.

- Mobilna aplikacija Duhos ponajprije je namijenjena studentima osječkog Sveučilišta, ali je upućena i svima onima koje zanimaju duhovni sadržaji. Jedna od rubrika naziva se “Od srca k srcu” i usmjerena je prema molitvi. U rubrici “Kalendar” mogu se pronaći događaji koji su vezani uz udrugu Duhos poput radionica, predavanja, tribina, hodočašća i izleta. Rubrika “Pjesmarica” sadrži akorde za gitaru koja je namijenjena široj vjerničkoj javnosti. Tu su i rubrike “Novosti” i “Pitaj studentske kapelane” - kaže vlč. Žigman. D.Celing
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike