Osijek
ZA PODRUČJE BIJELOG BRDA, DARDE I PETRIJEVACA

Osječki je Azil osigurao dvjesto kastracija pasa
Objavljeno 14. listopada, 2020.
Udruga Pobjede, koja vodi osječki Azil za pse, u suradnji s njemačkom organizacijom ITV Grenzenlos, veterinarskom ambulantom Fury te još mnogim donatorima krenula je u program prevencije koji bi na području Bijelog Brda, Darde i Petrijevaca besplatnim kastracijama trebao smanjiti populaciju neželjenih pasa.

"Radi se o jednostavnoj matematici. Jedan pas i njegovo, odnosno njezino, potomstvo za samo sedam godina na svijet može donijeti 67.000 štenaca, a kapaciteta za saniranje takve neodgovornosti nitko u Hrvatskoj nema. Ako uzmete u obzir da ni jedna od nabrojenih općina nema sklonište, onda je ovakav način prevencije trenutno jedino rješenje koje mi, zahvaljujući našim partnerima u ovom projektu, možemo ponuditi", poruka je iz osječkoga Azila, koji ima jasno definiran kapacitet za 180 pasa, a svakodnevno mu stižu brojne dojave upravo iz općina ciljanih ovim projektom.

Zainteresirani se za projekt mogu prijaviti online prijavnicom https://forms.gle/6cKdo19aKvGUgpSTA ili pozivom na telefonski broj 095/3578 077. Dobra je ovo prilika da i oni koji to do sada nisu uključivanjem u akciju pridonesu smanjivanju populacije neželjenih pasa i tako istodobno smanje pritisak na Azil, koji, unatoč rekordnom broju udomljivanja, uvijek ima u cijelosti popunjene kapacitete smještaja. Ma.M.
Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike