Novosti
JOŠ JEDAN VERBALNI ISPAD PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Milanović: Orešković i Puljak samodopadne narikače
Objavljeno 30. rujna, 2020.
Predsjednik Republike Zoran Milanović uzvratio je u srijedu na kritike saborskih zastupnica Marijane Puljak (Pametno) i Dalije Orešković (SiP), nazvavši ih "samodopadnim narikačama", te je ustvrdio da se ponašaju kao "obični mali ometači" dok se razgovara o ozbiljnim temama.


"Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći ono što ih stvarno ide", rekao je Milanović novinarima komentirajući potez dviju zastupnica koje su u utorak postavile ploču "Ured predsjednika Republike Hrvatske" na pročelje zgrade gdje se nalazio "klub" uhićenog direktora Janafa Dragana Kovačevića, u koji je zalazio i Milanović.


Orešković je tada poručila da se "najviši državni vrh sastaje u nekakvim ilegalnim podrumima, u kojima zakonodavna, izvršna i sudbena vlast dogovaraju što će opljačkati", a Puljak da je Milanović mogao "plandovati" u ilegalnoj točionici alkohola dok su građani bili zatvoreni u svojim kućama, a poduzetnici nisu mogli raditi. Milanović je rekao da je Orešković osoba koja je u 36. godini života došla na čelo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kao "potpuno nepoznata i drugorazredna odvjetnica".


Saborska zastupnica Dalija Orešković odgovorila je Milanoviću rekavši da neće prestati govoriti o "umočenosti" državnog vrha u aferu Janaf. Podsjetila je kako je Milanović prije četiri dana na izričito novinarsko pitanje trebaju li ministri koji su "umočeni" u aferu i dolazili su u "klub" u Slovenskoj ulici dati ostavke, bio prvi koji je rekao - ne.
"Stvarno mi je žao da se predsjednik države uličnim rječnikom šovinistički obrušio na dvije oporbene zastupnice, a istodobno nema hrabrosti da pozove ministre i premijera Andreja Plenkovića da podnesu ostavku", poručila je. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike