Sport
POVRATAK DOMAĆIM OBVEZAMA, OSIJEK GOSTUJE U VARAŽDINU

Bjelica za nedjelju najavljuje manje promjene u momčadi i pohod na nužna tri boda
Objavljeno 19. rujna, 2020.

Vezani članci

KRATAK EUROPSKI ŽIVOT BIJELO-PLAVIH

Zaustavila ih mentalna blokada: Osijek kao da nije svjestan svoje kvalitete

Nakon ispadanja iz Europe nogometaše Osijeka u nedjelju čeka novi ispit na domaćoj sceni. Bit će gosti Varaždina, momčadi uz koju ih ne vežu baš ugodne prošlosezonske uspomene.

Naime, Varaždinci su bijelo-plavima u prošlom prvenstvu otkinuli čak sedam bodova, još je u svježem sjećanju poraz koji je Osijek doživio na Stadionu "Anđelko Herjavec" prije dva mjeseca. U toj je utakmici prekinut niz Osijeka od devet susreta bez poraza, a mnogi smatraju kako su bijelo-plavi baš u tom susretu izgubili i utrku za drugo mjesto. U biti, taj je poraz bio i određena prekretnica jer Osijek nakon njega nije pobijedio sve do prije tjedan dana kada je u Gradskom vrtu pala Rijeka. Stoga je posve jasno kako bijelo-plavi ovaj put u barokni grad dolaze u ponešto različitom raspoloženju u odnosu prema onome u kojemu su bili sredinom srpnja kada su imali veliki niz pozitivnih rezultata. Sada stižu nakon ispadanja iz Europe od Basela, a s obzirom na loš start u prvenstvo, nameće im se imperativ pobjede ako žele uhvatiti priključak s momčadima iz vrha tablice. Osijek taj susret dočekuje nakon tri uzastopna derbija u kojima je osvojio samo tri od devet mogućih bodova pa je jasno kako će ove sezone morati biti daleko bolji u susretima protiv momčadi koje ne pripadaju u sam vrh HNL-a. Jasno, postavlja se pitanje i kakve će poteze povući trener Nenad Bjelica oko sastavljanja momčadi s obzirom na to da se ona prilično istrošila u europskom nastupu protiv Basela.

- Da smo prošli Basel, sigurno bismo išli na veće osvježavanje momčadi. Ovako, kad više nemamo europskih utakmica, naša je obveza posve se posvetiti domaćim natjecanjima. Vidjet ću u kakvom su stanju igrači nakon Basela. Umora sigurno ima, ali, koliko mi se činilo, svi su taj susret sa Švicarcima završili zdravi. Moguća je poneka promjena, ali neće to biti ništa veliko. Uostalom, način na koji smo odigrali drugo poluvrijeme protiv Basela govori kako je momčad tjelesno dobro pripremljena jer da imamo problema na tom planu ne bismo bili u stanju napraviti onakav jak pritisak. Vjerujem kako ćemo u Varaždinu pronaći put do tri boda koja bi nam jako puno značila za povratak samopouzdanja nakon ispadanja iz Europe - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

S obzirom na ono što je trener govorio nakon susreta s Baselom, promjene bi se prije svega mogle dogoditi u napadačkom dijelu momčadi. Od prve minute mogao bi zaigrati Ramon Mierez, koji je u prethodne dvije utakmice svojim ulaskom u igru donio puno dobrih stvari, a nije isključeno da bi na lijevom krilu umjesto Erosa Grezde mogao zaigrati Ante Erceg. Isto tako, na toj strani mogla bi se dogoditi još jedna promjena u kojoj bi na poziciji lijevog beka Mario Jurčević zamijenio Talysa.

Bili umorni ili ne, od Osječana se u nedjelju očekuje, prije svega, iskazivanje autoriteta protiv Varaždina. Kvalitetnija su momčad, u to nema dvojbe, ali ne smiju ni u snu pomisliti kako će im domaćin bilo što pokloniti. Pobjedu po koju će otputovati na hrvatski sjever trebat će zaslužiti teškim radom. Bilo kakvim drugim ishodom samo bi si dodatno zakomplicirali život. D.Keler

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike