Sport
NOVI KIKS RUKOMETAŠA NEXE-A

Vujovićev dolazak nije donio željeno, igrači ga ne slijede
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Nisam u Našice došao biti drugi, rekao je Veselin Vujović na predstavljanju kada je preuzeo klupu NEXE-a. Danas, skoro dva mjeseca poslije, a nakon subotnje utakmice s Porečom, sve je djelovalo kako će se to i ostvariti, ali ne na onaj način kako je Vujović planirao.

NEXE je još jednom kiksao. Poreč je remizirao u Našicama, pa su se u NEXE-u našli u situaciji u nedjelju pratiti susret u Vinkovcima i navijati za Bjelin-Spačvu u susretu sa Sesvetama kako bi uopće došli u priliku zadržati drugu poziciju. U trenutku pisanja ovoga teksta nismo znali jesu li im susjedi pomogli, ali već je loše što se NEXE uopće doveo u situaciju pratiti ostale rezultate i ovisiti u domaćem prvenstvu o drugima. Nije to više jedan kiks. Nakupilo se toga. Sve je krenulo nizbrdo nakon poraza u Sesvetama nakon kojeg je smijenjen Branko Tamše. Doveden je Veselin Vujović. Novi trener obično izazove nekakve pozitivne efekte, ali od Vujovićeva dolaska teško da možemo istaknuti i jedan pozitivni primjer. Možda odlično odrađeno drugo poluvrijeme protiv Sesveta, no donedavno "plus deset" sa Sesvetama u Našicama također bi se smatralo "običnim danom u uredu". NEXE se muči cijelu polusezonu. Muči se i s Porečom i Spačvom. Iz Europe su ispali u osmini finala, nakon što su sjajno odrađivali prvi dio europskog puta. Dogodio se i taj nesretni prekid sa Zagrebom. Treba podsjetiti da se prekid dogodio kod vodstva Zagreba 16:9. Napali su Zagreb, a dogodilo im se da ih s leđa ruši Sesvete. Poreč je kulminacija svega. Nešto ne štima. Uostalom, dovoljno je poslušati izjavu trenera NEXE-a nakon susreta.

- Ima nekih trenutaka kada bi trener najradije nestao od srama i stida kako mu ekipa reagira. Ovo se mora izanalizirati na razini kluba. Nemam razloga nikoga optuživati. Došao sam ovamo prije dva mjeseca, netko je drugi selekcionirao momčad, ali snosim odgovornost jer sam preuzeo ovu momčad. Ovo je nedopustivo. Sve čestitke Poreču, ali ovo je sramotno. Imam problem od dolaska. Imao je isti problem Tamše od početka sezone. Postoji negativna energija, nemogućnost podignuti ekipu. Držim sastanke, razgovore, motivacijske govore, ali ne pomaže. Ja tražim rudare, a imam inženjere. Misle da su velike zvijezde i da se oko njih okreće svijet, ali mislim da su se neki prevarili jer ovako dalje neće moći - pričao je uvijek rječiti Vujović i taj dar ga nije napustio.

Sada se postavlja pitanje kakve je to probleme imao Tamše, a s kojima se suočio i Vujović. Znamo dobro, nije ni prethodni trener bio baš od svih igrača obljubljen. Neki su nam znali "off the record" reći kako su otišli zbog trenera. A što je s ovima koji su ostali? Jer očito Vujovića igrači ne slijede. Nitko od igrača ne može birati trenera, i to je jasno, ali ono što smo sigurni je da ovo nisu igrači bez karaktera koji svjesno idu ponajprije kontra sebe. Ovo je momčad sastavljena od igrača koji su igrali u vrhunskim klubovima, igraju za svoje reprezentacije, a to nisu postigli bez karaktera. Iste te igrače gledali smo u prvom dijelu sezone u vrhunskim izdanjima. Gdje je onda puknulo i zašto se stvar ne može popraviti? Trebaju li za popravak rudari, inženjeri ili je problem u šefu gradilišta?

Krešimir Lacković
NEXE        28 (13)

Poreč        28 (10)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. Suci: Nikola Knežević, Dalibor Tunuković (Vrpolje).

NEXE: Kuzmanović (8+0), Račić, Bakić 1, Marguč, Car (1+0), M. Moslavac, Jotić 2, Velkavrh, Gadža 4, Štrlek 4, L. Moslavac 6, Tomić 1, Cenić 1, Cohen 2, Melić 6-6, i Pribetić 1.

POREČ: Muranović, Mataija, Krajcar 7, Rušnjak 1, Car, Boka, Vladić (6+1), Krupić 3, Malinarich 3, Andrić, Rađaković, Ćopić (2+0), Ivanković 3, Bajan 8-7, Jelić, Ljubić 3.

SEDMERCI: NEXE 7-6, Poreč 7-1; ISKLJUČENJA: NEXE 8 minuta Jotić 2, Cohen 2, Moslavac 2, Štrlek 2, Poreč 10 minuta Malinarich 2+2, Ivanković 2, Bajan 2, Ljubić 2.

Veselin Vujović

trener NEXE-a

Ima nekih trenutaka kada bi trener najradije nestao od srama i stida kako mu ekipa reagira. Ovo se mora izanalizirati na razini kluba. Nemam razloga nikoga optuživati

Možda ste propustili...

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

TAMAS BOGNAR NA RUJEVICI

Mađar sudi derbi Rijeke i Dinama

Najčitanije iz rubrike