Regija
NADSTANDARDNO OPREMLJENA

Đakovačkoj Hitnoj dva nova vozila
Objavljeno 9. rujna, 2020.
ĐAKOVO


Po 500.000 kuna vrijedna su dva nova vozila koja su jučer simboličnom predajom ključeva dodijeljena za potrebe ispostave Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije u Đakovu. Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu OBŽ-a Silvana Sabo istaknula kako je tijekom 2020. Zavod vlastitim sredstvima kupio četiri vozila za Hitnu pomoć, ukupno vrijedna dva milijuna kuna. Riječ je o vozilima WV Crafter, od kojih su preostala dva predana ispostavama Valpovo i Donji Miholjac.


Zavod za hitnu medicinu OBŽ-a raspolaže voznim parkom od 54 vozila, od kojih je 19 za hitnu medicinu i 35 za sanitetski prijevoz. Predajući ključeve vozila za đakovačku ispostavu predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin naglasio je kako je decentraliziranim sredstvima Županije u proteklih sedam godina Zavod kupio 52 nova vozila. "Prosječna starost vozila Hitne pomoći sada je godinu dana, a vozila sanitetskog prijevoza četiri godine", rekao je Vulin. "Vozila su nadstandardno opremljena, raspolažu svom medicinskom opremom, a na dizajnu vozila radio je tim Zavoda te se sada prema njemu opremaju i preuređuju vozila ostalih zavoda u RH, pa tako postavljamo standarde za gotovo sva vozila Hitne pomoći u Hrvatskoj", rekla je Sabo.


Pojačanje ispostave Đakovo vozilima provedeno je zbog potrebe većeg broja timova i velikog broja intervencija na širokom području, kojem gravitira 30.000 stanovnika. Lani je zbrinuto 6436 pacijenata u intervencijama na terenu ili u prostorijama ispostave, a od kojih 723 prvog stupnja hitnosti. U 2020. godini zbrinuta su 3493 pacijenta, od kojih gotovo deset posto prvog stupnja hitnosti. Na ovom području sanitet godišnje preveze oko 5200 pacijenata i prijeđe oko 400.000 kilometara.
Za vozila je zahvalio gradonačelnik Marin Mandarić. S. Župan
Najčitanije iz rubrike