Crna kronika
ŠOK U ZLATNOJ GREDI

Djevojka u adrenalinskom parku pala s 8 metara na tlo, stabilno je
Objavljeno 6. rujna, 2020.
Nesreća se u subotu dogodila tijekom team buildinga

ZLATNA GREDA - Team building u adrenalinskom parku u Zlatnoj Gredi za 23-godišnju je djevojku u subotu, nakon pada s visine od osam metara, umalo kobno završio. Kako je priopćila Policijska uprava osječko-baranjska, u subotu oko 12.40 u adrenalinskom parku na području Baranje pala je 23-godišnja hrvatska državljanka. Zbog zadobivenih ozljeda prevezena je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su joj utvrđene teške ozljede, opasne za život. Dan nakon nesreće vijesti su malo bolje, djevojka je, iako teško ozlijeđena, stabilno i izvan životne opasnosti.
Nakon pada nesretna je djevojka vozilom Hitne pomoći prevezena u KBC Osijek, a očevid je na mjestu nesreće obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske. Kako saznajemo, do pada je došlo u adrenalinskom parku u Kući prirode u Eko centru Zlatna Greda, gdje je jedna tvrtka organizirala team bulding.


- Žao nam je što je došlo do nesreće. Za sve je krivo loše ukapčanje, koje je nemoguće vidjeti na visini od osam metara - kažu iz Eko centra Zlatna Greda naglašavajući kako se to dogodilo unatoč svim uputama koje svaki korisnik jedinog adrenalinskog parka u ovom dijelu Hrvatske dobije. Ističu kako je ovo prva takva nezgoda, izražavajući nadu da se slične nezgode više nikada neće dogoditi. Kontaktirali su u nedjelju osječki Klinički bolnički centar, iz kojega su im poručili da se djevojka uspješno oporavlja i kako nije u životnoj opasnosti.


Policija nastavlja s istraživanjem okolnosti nesreće, a nakon završetka će o svemu izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, koje će potom odlučiti hoće li biti podizanja kaznenih prijava protiv odgovornih. Inače, svake se godine provjerava sigurnosna oprema koja se koristi u adrenalinskom parku, a da bi bila uporabna, mora proći i atest. Osobe koje se žele popeti na višu razini, onu od sedam metara, moraju na sebi obvezno imati alpinistički pojas za spašavanje, koji je sigurnosnim užetom i karikom spojen na gornju sajlu. Taj pojas trebao bi osobe koje su na višoj razini izgubile ravnotežu spasiti od pada.
To se nije dogodilo u subotu u adrenalinskom parku u Zlatnoj Gredi. Djevojka je jednostavno skliznula s visine od osam metara i pala na tlo. Policijska istraga trebala bi pokazati što je pošlo po zlu i koji dio sigurnosne opreme koju je djevojka imala na sebi nije bio ispravno vezan.
Ivica Getto

Najčitanije iz rubrike