Osijek
JOSIPOVČANI O PRAGOVIMA

Ne želimo da se i nama dogodi požar
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
Snimci i informacija kako je u nedjelje uz željezničku prugu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje izbio požar te da gore željeznički pragovi, još jednom su apostrofirali zabrinutost i brigu koja stiže iz prigradskog Josipovca. I ondje, naime, uz željezničku prugu godinama stoji između 10 i 12 tisuća rabljenih drvenih željezničkih pružnih pragova.


"Ondje se nalazi više od 300 tona rabljenih drvenih željezničkih pragova III. kategorije, što je opasan otpad. Naime, ti su pragovi premazani kemijskim tvarima i ne samo da su opasni za okoliš, nego i za sve stanovnike, među kojima je jako mnogo djece od kojih mnoga boluju od respiratornih bolesti", stoji u dopisu kojega su ovog travnja stanovnici Kolodvorske ulice, najizloženiji ovim pragovima, uputili na adresu naše redakcije. Iako još uvijek nisu dostupni službeni podaci o uzroku borovskog požara, Josipovčani ne žele čekati da se nešto slično dogodi i njima. Tim više jer je to područje neograđeno i neosigurano. "Nerijetko se dogodi da se netko od djece koja ne žive u našoj ulici (zbog blizine sportskog igrališta i na putu od škole do kuće), odluči penjati na te pragove, što je iznimno opasno, jer se mogu urušiti na njih", upozorili su i na tu opasnost zabrinuti.


S problemom su upoznati i u Gradu Osijeku, gdje su bili spremni osigurati prijevoz pragova, ali na lokaciju koju pronađu Hrvatske željeznice, no to se do sada nije dogodilo.
"Spremni sam još pričekati na eventualno imenovanje nove uprave HŽ-a, a tada ponovno apelirati da se riješi pitanje ovakvog načina sladištenja pragova, ne samo josipovačke, nego i svih sličnih lokacija po Slavoniji", stava je Milan Opačak, stanovnik Josipovca i vijećnik u Gradskom vijeću. D.Ku.
U Josipovcu, uz željezničku prugu, godinama stoji između 10 i 12 tisuća rabljenih drvenih pružnih pragova.
Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike