Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Čak dvadeset novooboljelih, dvije osobe na respiratoru
Objavljeno 10. srpnja, 2020.

Vezani članci

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Jedan novooboljeli na istoku Slavonije

Od ukupno 153 uzoraka koji su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus na području Osječko-baranjske županije čak 20 je bilo pozitivno. Najviše (12) novopozitivnih osoba je iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca. Svi su kontakti već evidentiranih oboljelih na koronavirus.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek na respiratoru su dvije osobe, a na bolničkom praćenju su ukupno 22 pacijenta.  

Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba.
 
Policija je obavila 46 provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere.

PROBLEM S NEPRIDRŽAVANJEM MJERA

Načelnik županijskog stožera civilne zaštite Goran Ivanović izjavio je kako ove brojke nisu problem no da imamo problem s nepridržavanjem mjera koje su propisane od županijskog ZZJZ-a i Nacionalnog stožera.

-To nije dobro i nešto je što će nam se stalno događati ako ne poštujemo mjere prije svega socijalne distance, nekorištenje maski u zatvorenim prostorima i svatovi su jedna od velikih problema. Mi smo donijeli odluku da na prostoru Đakova, kao najvećeg žarišta, kada je u pitanju koronairus zabranjeno je održavanje svadbenih svečanosti. Odluke koje očekujemo od Nacionalnog stožera govore da će biti dozvoljene neke stvari uz ograničeni broj ljudi. Što se tiče naše županije zaključak je stožera bio da za sve priredbe koje se događaju na prostoru županije i grada Osijeka će ZZJZ davati preporuke pod kojim se načinima i uvjetima one mogu održavati.

Držimo se mjera koje su propisane i mislim da će situacija u narednim danima biti puno bolja nego što je sada – poručio je Ivanović. TP

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike