Regija
U POŽEGI ODRŽANA JUBILARNA 40. KULENIJADA

Šampionska titula za kulen Sare Petersdorfer iz Bistrinaca
Objavljeno 27. lipnja, 2020.

POŽEGA - Na 40. požeškoj Kulenijadi, najstarijoj manifestaciji koja promiče najpoznatiji slavonski gastronomski specijalitet, titulu šampiona osvojio je kulen Sare Petersdorfer iz Bistrinaca. Majstori kulena iz  cijele Slavonije, Baranje i dijela Srijema odlučili su i ove godine sudjelovati s uzorcima kulena, kako bi predstavili svoje najbolje proizvode. Na natjecanje su pristigla 44 uzorka, koja su ocijenjena sa 6 zlatnih, 15 srebrnih i 16 brončanih medalja.

“Velika je čast predstaviti rezultate jubilarne Kulenijade u Požegi. Najdugovječnija Kulenijada u Hrvatskoj, 40-ti put okupila je 44 proizvođača iz pet slavonskih županija. Drago mi je da možemo proglasiti pobjednicu te tako nastaviti vrijednu tradiciju s jedinstvenim specijalitetom koji na najbolji način prikazuje Slavoniju, njeno bogatstvo, gastronomsku tradiciju i vrijednosti, sve ono što je Slavonija u svojoj biti,” rekao je gradonačelnik Puljašić. 

Zbog epidemioloških mjera ove godine nije bilo svečane dodjele diploma natjecateljima, već će one biti naknadno poslane. Kulenijadu je organizirala Turistička zajednica Grada Požege uz pokroviteljstvo Grada Požege. B.S.T.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike