Osijek
UZ REDOVITE UPISE U DJEČJI VRTIĆ

Inicijalni razgovori početkom lipnja
Objavljeno 26. svibnja, 2020.

Nakon što je prije dva tjedna istekao rok za predaju prijava za redovni upis djece u Dječji vrtić Osijek u pedagoškoj godini 2020./2021., roditelji 925 mališana koji bi na jesen trebali prvi put krenuti u gradske vrtiće i jaslice iščekuju svoj termin za inicijalni razgovor. Kada će ti razgovori krenuti, u ovom trenutku nije poznato, a napetost među roditeljima raste.

Naime, kako smo već pisali, broj je slobodnih mjesta ograničen, a prema broju zaprimljenih prijava jasno je kako u jaslicama i vrtićima gradske predškolske ustanove u idućoj pedagoškoj godini nema mjesta za čak 135 novoprijavljenih mališana. U takvoj je situaciji izgledno i da velik broj onih koji će biti upisani neće dobiti mjesto u podcentru koji im je bio prvi izbor, odnosno, najčešće, najbliži kućnoj adresi. S obzirom na to da nakon inicijalnih razgovora treba proći još od dva do četiri tjedna do zaključenja upisa, razumljivo je kako roditelji žele znati što prije mogu li računati na mjesto u gradskim vrtićima, ili se za čuvanje svog djeteta moraju okrenuti alternativnim opcijama poput "teta-čuvalica", "baka-servisa", privatnih vrtića i slično.

Iz Dječjeg vrtića Osijek mole roditelje za strpljenje i poručuju kako se inicijalni razgovoru mogu očekivati početkom lipnja.

"Mi smo za razgovore spremni, ali kako nema konkretnih uputa Ministrastva vezno uz njihovo provođenje, odlučili smo pričekati početak procedure upisa u škole da bismo se mogli adekvatno uskladiti. Vjerujemo kako ćemo započeti što je ranije moguće u lipnju. U trenutku kada bude bilo moguće izvesti inicijalne razgovore, roditelji će o tome biti obavješteni na našoj internetskoj stranici, u sektoru u kojem je bila dostupna i aplikacija sa upis. Tu će biti poimence istaknut raspored razgovora i broj telefona na koji se roditelji mogu javiti ako nisu u mogućnosti doći na razgovor u za njih predviđenom terminu. Naglašavam kako će najveći broj termina biti formiran u poslijepodnevnim satima kada je i najveći broj roditelja slobodan“, poručuje ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek, Marija Štambuk Čabaj.

Razgovori će se održavati u Upravi Dječjeg vrtića Osijek, Vijenac Ivana Meštrovića 7, 2. kat, a roditelj je obaezan na inicijalni razgovor dovesti dijete koje upisuje u vrtić ili jaslice. Rezultati upisa bit će objavljeni nakon provedenih inicijalnih razgovora na oglasnim pločama podcentra u koji je dijete upisano. Plaćanje akontacije, potpisivanje ugovora i izdavanje rješenja obavljati će se u Upravi Dječjeg vrtića Osijek, na blagajni u prizemlju zgrade. I. Solar
UPLATA AKONTACIJE
Termini za uplatu akontacije, potpisivanje ugovora i izdavanje rješenja bit će dostupni na mrežnim stranicama vrtića čim oni budu mogući. “Molimo sve roditelji da budu spremni za potpisivanje ugovora i plaćanje akontacije s obzirom na to da će svi oni koji tu obvezu ne ispune u roku ostati bez mjesta u vrtiću/jaslicima. Kašnjenja se neće tolerirati“, poručuje ravnateljica.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike