Crna kronika
DRUGI POŽAR U ČETIRI DANA KOD BOROVA

Zahvaljujući vatrogascima spašene obiteljske kuće
Objavljeno 16. svibnja, 2020.

BOROVO

Drugi požar u samo četiri dana izbio je nedaleko farme Lovas kod Borova. Požar je izbio u subotu oko 18 sati, a gasilo ga je 20 vatrogasaca i to 10 pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo, sedam iz DVD-a Dalj i tri pripadnika DVD-a Aljmaš. Za vrijeme pisanja ovog teksta požar i dalje gase vatrogasci iz Borova, koji su uspjeli spriječiti da se vatra ne proširi na obiteljske kuće. Vatrena linija bila je duga oko kilometar i pol.
- Vatra je došla blizu kuća i prijetila im je opasnost, no požar je na vrijeme lokaliziran. Prije nekoliko dana na otprilike istom mjestu također smo gasili požar - rekao nam je kratko Nemanja Cvijanović, zamjenik zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo, koji se u 20,30 sati s vatrogascima još uvijek nalazio na mjestu požara koji je tinjao.

Samo četiri dana ranije, u srijedu, izbio je požar koji je na farmi Lovas poharao nekoliko desetaka bala sijena te istu šumu koja je gorjela i večeras. Požar je tada izbio oko podne, ugašen je kasno toga dana, a vatrogasci iz Dalja ostali su na terenu dežurati cijelu noć. U srijedu su požar gasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vukovar te četiri Dobrovoljna vatrogasna društva i to Dalj, Aljmaš, Borovo i Erdut.

Za sada nije poznato radi li se o slučajnim požarima koji izbijaju zbog pojedinaca koji neodgovorno pale biljni otpad ili je u pitanju nešto drugo jer policija protekloga tjedna nije izvijestila o uzroku požara koji je gorio u srijedu na tom području. S.Lacić.

Najčitanije iz rubrike