Regija
GRADONAČELNIK MIRKO DUSPARA:

Razvijamo i uljepšavamo grad
Objavljeno 16. svibnja, 2020.
Dragi sugrađani i sugrađanke, osjećam iznimnu zahvalnost i čast što i ove godine kao gradonačelnik mogu s vama proslaviti Dan Grada Slavonskoga Broda i blagdan njegovog zaštitnika, svetog Ivana Nepomuka. Danas se s ponosom prisjećamo naše prošlosti, slavimo našu znamenitu povijest, kulturu i tradiciju.

Puno je truda i rada uloženo u unaprjeđenje svih onih aspekata života koji su nam svima izuzetno važni: od vrtića za naše najmlađe, škola koje pohađaju naša djeca, prostora za igru i rekreaciju, poboljšanja prometne infrastrukture, zdravstvenih usluga, rada brojnih udruga i društava, raznolikog i bogatog kulturnog života, te uvjeta za razvoj sporta i sportskih aktivnosti. Koristim priliku zahvaliti svima koji na razne načine nesebično pridonose daljnjem razvoju Slavonskog Broda - na gospodarskom, društvenom, kulturnom ili sportskom planu. Upravo kada je riječ o našem najtrofejnijem sportu, kajakaštvu, ponosan sam što je baš Slavonskom Brodu pripala čast biti domaćinom Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu 2023. godine. S namjerom da Slavonski Brod bude dom svih generacija građana, posebnu pažnju posvećujemo mladim obiteljima koje su temelj napretka svakog grada.

Grad Slavonski Brod će i dalje osiguravati najbolje moguće uvjete za život svojih građana. Zalagat ćemo se da građani Slavonskoga Broda imaju jednake mogućnosti i jednake uvijete kao i ostali građani u Republici Hrvatskoj te ćemo i dalje osluškivati potrebe naših građana, štititi našu povijest, čuvati vrijednu kulturu i tradiciju i nastaviti graditi još ljepšu i bolju budućnost grada kao nasljeđe generacijama koje dolaze.

Dijana Stanić Rešicki
OČEKUJEMO OTVARANJE SVEUČILIŠTA
Nažalost, unatoč spremnosti i dugogodišnjim nastojanjima gradske uprave da Slavonski Brod dobije Sveučilište čiji je Zakon o osnivanju Sveučilišta donesen još davne 2015. godine, to se još uvijek nije ostvarilo. Želim vjerovati da će se to uskoro konačno promijeniti pa ćemo čvrsto držati za riječ predsjednika Vlade RH koji je nedavno najavo skoro rješavanje pitanja početka rada Sveučilišta. Vrijeme je da Sveučilište u Slavonskom Brodu razvije studijske programe i upiše svoje prve studente iz naše regije i susjedne BiH te da se ispoštuje propisana zakonska obveza.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike