Sport
KROJI SE RASPORED ZA SLJEDEĆU GODINU

Okupljanje u Tokiju sljedeće godine u srpnju ili kolovozu
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
Međunarodni olimpijski odbor (MOO) surađuje s drugim svjetskim sportskim organizacijama da se odredi novi datum za odgođene Olimpijske igre u Tokiju, i to negdje u srpnju ili kolovozu sljedeće godine te se svi nadaju da će novi termin biti poznat za mjesec dana, piše u četvrtak japanski list "Yomiuri".

John Coates, šef koordinacijskog povjerenstva za Tokio u MOO-u izjavio je za Yomiuri da igre trebaju biti održane između dva teniska Grand Slam turnira, onoga u Wimbledonu, koji je na rasporedu od sredine do kraja srpnja, i US Opena u New Yorku, koji starta krajem kolovoza.

- Želimo više-manje finalizirati datume u sljedeća četiri tjedna - izjavio je Coates.

Kako je koronavirus uništio planove za ovo ljeto, Olimpijske igre prebačene su za 2021., a tu dolazi do problema jer mnoga natjecanja za sljedeću godinu već imaju svoje datume kada bi se trebala održati. Sad u sve to treba uklopiti najveći sportski događaj na svijetu.

Coates, koji je ujedno i predsjednik Australskog olimpijskog odbora (AOC), dodao je kako smještanje Olimpijskih igara u ljeto ovisi i o izbjegavanju poklapanja sa Svjetskim prvenstvom u plivanju (od 16. srpnja do 1. kolovoza) i atletskog SP (od 6. do 15. kolovoza).

Predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe izjavio je da se atletsko SP može prebaciti i na 2022. godinu ako bude potrebno.

U četvrtak je organizacijski odbor OI Tokio 2020 osnovao radnu skupinu koja će se baviti pitanjima vezanima uz odgodu, odnosno slaganjem novih datuma. Vjerojatno će biti pomicanja za nekoliko dana nekih natjecanja, ali teško da se Wimbledon ili US Open neće održati u planiranom razdoblju.

Za sada se nije razgovaralo o točno određenim terminima olimpijskog okupljanja, ali datum treba biti odlučen što prije, izjavio je jedan od dužnosnika organizacijskog odbora Hidemasa Nakamura nakon prvog sastanka radne skupine.

Predsjednik MOO-a Thomas Bach je u srijedu izjavio da su na stolu “sve opcije” za nove datume pa i mogućnost organiziranja odgođenih Igara prije japanskog ljeta. I. Li./H
Možda ste propustili...

OSJEČKE RUKOMETAŠICE ODRADILE PLANIRANO

Uvjerljivo izdanje za potvrdu statusa

MEMORIJALNI TAEKWONDO TURNIR BLJESAK

Juniorke TKD-a Osijek u Novskoj su bile najbolje

Najčitanije iz rubrike