Regija
U PETAK AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Brojevi za darivanje dan ranije ili telefonski
Objavljeno 25. ožujka, 2020.

VINKOVCI - Akcija dragovoljnog darivanja krvi bit će održana u petak, 27. ožujka 2020. od 9 do 15 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1 u Vinkovcima, u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Zbog striktnog poštivanja mjera najviših higijenskih standarda u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji su zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1 do 2 metra.

Kako bih se osigurao pravilan razmak redni brojevi za darivanje će biti postavljeni u Crvenom križu već u četvrtak, 26.03.2020. tako da će po troje darovatelja dolaziti darovati krv 27.03.2020. u točno određeno vrijeme svakih 15 minuta, a termin će pisati na rednom broju.

Prijavu za darivanje krvi je moguće obaviti i na telefon 332 523, a darovatelji će svoj redni broj i termin dobiti porukom na mobitel. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta.

Darivanju krvi mogu pristupiti osobe koje nisu: putovale izvan Republike Hrvatske zadnjih mjesec dana, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje, imale infekciju SARS-CoV-2.

Osobe koje pripadaju nekoj od navedenih skupina privremeno se odgađaju na period najmanje 28 dana.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike