Zdravlje
ČIŠĆENJE

Sagorite višak kalorija velikim spremanjem
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
Proljeće je stiglo, pa iako vrijeme još i nije najljepše, znamo da ćemo više boraviti vani i biti bolje volje. Stiže veliki izbor voća i povrća, a sa sunčanim, dužim danima povećat će nam se i unos D vitamina.


Počistite kuću i potrošite kalorije. Vrijeme je za izlazak. S dužim danima dolaze i povišene temperature i polako počinjemo nositi laganiju odjeću. Uz pozitivniju energiju, dolazi i želja da se više krećemo i provodimo vrijeme u prirodi, što se automatski odražava na bolje stanje našeg tijela. Neka istraživanja pokazala su da odlasci u prirodu čuvaju zdravlje, pomažu da se riješimo nakupljenog stresa i snizimo krvni tlak.


Proljeće je idealno da se započne s rješavanjem kilograma nakupljenih tijekom zime. To je pravi trenutak da uvedete novu rutinu i poboljšate psihofizičko zdravlje.


Detaljno čišćenje kuće od prašine i ostalih prljavština smanjuje šansu da uhvatite proljetne viruse. Osim toga, mnogi ljudi u proljeće imaju alergije, a prašina i prljavština u tom slučaju najveći su neprijatelji svakog doma. Čišćenjem ćete sagorjeti i dodatne kalorije, pa nemate više ni jedan izgovor zašto ne treba praviti veliko spremanje.


Sav svoj alat i sredstva za čišćenje imajte sa sobom na jednom mjestu i pobrinite se unaprijed da sve bude spremno za rad. Jer ćete, inače, hodajući po prostoru samo nepotrebno trošiti vrijeme. Dokazano je da čista kuća vodi do sretnijeg života. Dakle, proces čišćenja zapravo je proces izgradnje zadovoljnijeg života i puno je lakše uživati u bilo kojem prostoru, bilo da je životni prostor ili vaš radni prostor, kada je čist. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RIZIK ZA ZDRAVLJE

Karcinomi štitnjače su “predijagnosticirani”

2

PANDEMIJA JE USMJERILA POZORNOST NA ZDRAVIJI NAČIN PREHRANE

Potrošači se u karanteni okrenuli povrću i pripremi zdravijih obroka kod kuće

3

LIFESTYLE TEHNOLOGIJA U SLUŽBI ZDRAVLJA

Pametnim satom jednostavno pratite zdravlje